Site icon narod.hr

Poznati novinar otkrio koliku će plaću imati Rakitić u Hajduku

Foto: fah

U Studiju 4 na Četvrtom programu HTV-a Petar Vlahov ugostio je novinara Hrvatskog radija Marka Šivaka i novinara Slobodne Dalmacije Zdravka Reića, a povodom jednog od najzvučnijih dolazaka u HNL, onog Ivana Rakitića u Hajduk koji samo čeka službenu potvrdu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
– Svi to željno očekuju. Čak je i Gennaro Gattuso zahvalio upravo na poslu, a znate da su navijači Hajduka majstori parada i dočeka, svi čekaju kako će se organizirati doček u zračnoj luci Sv. Jerolima u Kaštelima, to će biti kao da je došao izvanzemaljac. Mogu garantirati da Rakitić to nikad nije doživio, bez obzira na to što je igrao za slavne klubove i imao sjajne rezultate, rekao je Reić, a odgovorio Šivak:

– Nikad ne igraju imena na papiru, važno je stvoriti momčad od pojedinaca. Sjetimo se nedavnog primjera gdje smo imali Marcela Brozovića koji je nakon godinu dana u saudijskoj ligi bio dosta prozivan na Euru. Sigurno da nije zaboravio igrati nogomet i treba vidjeti u kakvoj će formi doći, kaže Šivak i dodaje:

– Iz modrog kuta, treba reći da se Rakitić deklarirao kao navijač Dinama, a sada ide u Hajduk. Prije nekoliko godina je i malo stradao kada su postojali transparenti “Dabogda sve izgubili”, pa je opet došao na Poljud, javlja HRT.

Radi se o jednom od najzvučnijih dolazaka u povijesti HNL-a:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Sjećamo se Nowotnog i Kocha, svojedobno se nudio Jurgen Klinsmann Dinamu, uvijek je bilo mogućnosti, liga je puna Argentinaca, Brazilaca itd. znamo da je bio tu i Dani Olmo, liga se diže na tom jednom nivou. Još uvijek kaskamo ipak infrastrukturno za ostatkom Europe, kaže Šivak.

Oko angažmana Rakitića potežu se razne priče, ali jedno je sigurno:

– Naravno da novac nije u pitanju, jer Hajduk praktično nema neke velike novce. Naša liga je ipak lakša nego reprezentacija. Ja ne znam otkud to da je on navijač Dinama, znam da se slikao s Hajdukovim šalom, da je izgradio vilu na Šolti i saznaje da se će njegova gaža biti oko 600 tisuća eura i da će biti nekih sponzora, tu je jedan od glavnih organizatora Marko Bralić popularni Keto koji je i organizator turnira Četiri kafića. Sigurno da je on došao najviše zbog navijača, koji su ga zapalili odavno.

Ponude na Poljud ipak stižu i za Marka Livaju, nekadašnju prvu zvijezdu Hajduka, za kojeg je zainteresiran grčki PAOK

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Zainteresirani su za njega klubovi, ima ponude i Ivan Perišić, postoje tu pitanja. Ja vjerujem da će Rakitić, s Perišićem i Livajom, uvesti Hajduk u grupno natjecanje Konferencijske lige i da će Hajduk barem imati dobar start – pet pobjeda do utakmice u Maksimiru pa ćemo vidjeti tko je bolji.

U Maksimiru nema zvučnih transfera, u tišini se SergejJakirović i ekipa pripremaju za novu sezonu:

– Sezona će ove godine biti drukčija, jer se Dinamo nije nikad ovako kasno uključio u sezonu. Ostali klubovi će odigrati dosta utakmica dotad kad Dinamo počne u Europi, rekao je Šivak i za kraj komentirao posljednje promjene u Maksimiru, gdje je sa svih pozicija smijenjena Vlatka Peras:

– To je logičan slijed promjena u Maksimiru, nakon što je situacija monitorirana, napravljen je taj rez i u klubu se stvara prostor za neke nove ljude.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version