Pranjić: Hajduku je derbi zadnja prilika za priključak

Foto: snimka zaslona

Gosti Roberta Jelečevića u emisiji Stadion bili su Danijel Pranjić i Marijo Strahonja. Analizirali su proteklo kolo domaćeg nogometnog prvenstva, a osvrnuli su se i na predstojeći veliki derbi na Poljudu između Hajduka i Dinama koji igraju u srijedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Kolo je bilo generalno zadovoljavajuće i dobro, bilo je sudačkih pogrešaka, ali ono što je najvažnije je da one nisu utjecale na rezultate, dao je opću ocjenu suđenja HRT-ov sudački ekspert Marijo Strahonja.

Dinamo je lakoćom svladao Istru 1961 s 3:0.

– Dinamo je izgledao dobro, ali malo je pomogla i Istra, pogotovo s tim prvim golom. Rana pogreška samoj fazi otvaranja utakmice, Dinamo je to iskoristio i onda im je bilo puno lakše privesti utakmicu kraju. Praktički je sve bilo riješeno u prvom poluvremenu. Dinamo je bio dobar, dižu formu, što je jako bitno. Kako se bliži sezona kraju, oni su sve bolji, komentirao je Pranjić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osvrnuo se i na pisanje medija o dolasku Josipa Drmića iz Rijeke u Dinamo.

– Josip je odličan igrač i sigurno da je na oku ne samo Dinamu, već i nekim drugim klubovima, ali po ovome što se piše, da je to gotovo, sigurno da je to dobitak za Dinamo. Dinamova skautska služba i trener sigurno znaju zašto ga dovode, tako da sam uvjeren da je to dobar potez za Dinamo.

Hajdukova zadnja prilika

Hajduk je upisao minimalnu pobjedu protiv Gorice na Poljudu. Trener Splićana Valdas Dambrauskas je nakon utakmice rekao kako je najbitnije da su osvojili tri boda uoči derbija protiv Dinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Uvijek je tako u nogometu, kad ne iskoristiš svoje prilike, dolazi nervoza, a bilo ih je puno što se tiče Hajduka koji je stvorio dosta prilika. Moram reći da Hajduk nije bio loš, bio je dobar, poveli su iz sretnog šuta, ali igrali su dobro, rekao je Pranjić.

Sada za Hajduk slijedi važna utakmica na Poljudu, derbi u srijedu protiv Dinama.

– Za Hajduk je to, ajmo to tako reći, zadnja prilika za priključak. U toj utakmici je sve, igra se na Poljudu, bit će pun stadion, Torcida će sigurno nositi igrače Hajduka. Igra im samo pobjeda i ja se nadam da ćemo vidjeti jednu kvalitetnu utakmicu s obje strane. Nadam se da će pobijediti nogomet i da kolega Strahonja neće imati nijednu situaciju za analizirati i da će više biti na nama, rekao je Pranjić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poznat je i sudac derbija.

– Sudac će biti Pajač iz Zeline koji posljednje vrijeme vrlo dobro sudi utakmice i mislim da je s pravom dobio to povjerenje, rekao je Marijo Strahonja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.