Site icon narod.hr

Pravdica stekao simpatije u Parizu, a evo koji su mu daljnji planovi

Foto: fah

Filip Pravdica sjajnim je nastupom u skoku u dalj na Olimpijskim igrama u Parizu stekao simpatije hrvatske javnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što je prošla euforija, s našom je riječkom ekipom razgovarao o daljnjim planovima, ali i otkrio mnogima nepoznate detalje iz zdravstvenog kartona koji njegov uspjeh čine još većim.

Iako su dojmovi nakon plasmana u finale Olimpijskih igara još svježi, vremena za odmor nema mnogo.

– Za Lausanneu, Dijamantnu ligu putujem 20., skače se 22., ako se dobro sjećam rasporeda vraćam se odmah i 30. bih trebao ići u Rim zatim se vraćam na Hanžeka na Trg i to je pred domaćom publikom najljepša stvar, rekao je Pravdica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
I sve to nakon što je prošao dvije operacije kuka, oborio hrvatski rekord i nastupao u finalu najveće sportske priredbe na svijetu. Pobijedio je ozljedu, ali i samoga sebe.

– Bilo koje ozljeda u sportu je rekao sam puno puta roller coster emocija, zato što 100 puta u glavi odustanete i vraćate se, i ne samo fizički nego i mentalno kroz sam taj proces.

Filipov oporavak sličan je onom netom umirovljenog škotskog tenisača Andyja Murraya.

– Operacija kuka imaju određene gradacije. Počinju s artroskopijom koju sam ja već obavio. Andy je već bio u zadnjoj fazi gdje je njemu bila potpuna promjena i to je jako zahtjevno za tijelo, jako zahtjevno za sport. Tenis to još može i tolerirati, ali mislim da atletika sa silama koje mi proizvodim, mislim da ta proteza do te razine ne bi to izdržala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nasreću, Filipova ozljeda mogla se sanirati na medicinski jednostavniji način.

– Ja imam minimalne promjene, imam nekoliko bušenja šarafa, morao sam šivat labrum unutra, brusit kost što je puno blaži oblik nego što je Andy imao. Andy je imao prekrasnu karijeru s obzirom na sve i on je to izgurao. Svojevrsni mi je uzor jer sam pratio njegovu priču, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version