Site icon narod.hr

Pred novim izazovima – Ivan Rakitić u razgovoru za Marcu otkrio kako mu je bolest djelovala na karijeru i što je promijenio u životu!

Foto: fah

Nakon fantastičnog Svjetskog prvenstva, nakon poraza na startu Lige nacija od Španjolske, hrvatska nogometna reprezentacija pred novim je izazovima. Danas od 16 sati Vatreni igraju prijateljsku utakmicu protiv Bjelovara, uvod je to u reprizu polufinala Svjetskog prvenstva i utakmicu Lige nacija na Rujevici između Hrvatske i Engleske, nekoliko dana nakon toga Hrvatska će igrati i prijateljsku utakmicu protiv Jordana. Spomenimo kako će Vatreni protiv Bjelovara igrati utakmicu povodom 110. rođendana istoimenog trećeligaša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska će protiv Engleske na Rujevici zaigrati u petak 12. listopada od 20:45 sati, nažalost, iz već poznatih razloga to neće biti spektakl kakav bi trebao i morao biti. Naime, Vatreni će protiv Gordog Albiona igrati pred praznim tribinama. Uoči utakmice izbornik Dalić ima dosta problema, nekoliko važnih igrač je izvan stroja zbog ozljeda, no, protiv Engleske će, srećom, Ivan Rakitić, koji za Barcu igra u sjajnoj formi, biti spreman.

Rakitić je nekoliko dana prije utakmice protiv Engleske dao intervju za španjolsku Marcu, inače medij koji blizak Realu te ga mnogi ne bez razloga smatraju glasilom kraljevskog kluba. Naime, hrvatski reprezentativac za Marcu je pričao o svemu, pa čak i o zdravlju te činjenici da mu je prošle godine dijagnosticirana celijakija, drugim riječima glutenska enteropatija. Laički rečeno, organizam jednog od najboljih hrvatskih nogometaša ne podnosi gluten.

Kako se Raketa nosi s tom činjenicom?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Iz prehrane sam izbacio tjesteninu, kruh, slastice, kolače, čokoladu i pivo. Smršavio sam dva kilograma, a promjena prehrane mi je jako pomogla. Osjećam se puno lakše na treninzima i lakše se pripremam za utakmice”, kazao je hrvatski nogometaš, koji je ove sezone u dresu prvaka Španjolske odigrao 11 utakmica, zabio dva gola, od toga jedan pogodak u Ligi prvaka o kojem će se dugo, dugo pričati te upisao i dvije asistencije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version