Site icon narod.hr

Predsjednica Grabar-Kitarović prisjetila se finala SP-a i otkrila nepoznate detalje

Foto: fah

Prošla je godina dana od finala Svjetskog prvenstva u Rusiji u kojem je igrala hrvatska nogometna reprezentacija. Finale je s tribina pratila i predsjednica Kolinda Grabar–Kitarović, koja se u razgovoru za Večernji list prisjetila toga dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Sa mnom su putovali i suprug i djeca na naš račun. Tog sam se dana službeno susrela s predsjednikom Putinom, a poslijepodne sam otišla i do hotela u kojem su odsjeli naši nogometaši te sam kratko porazgovarala i s izbornikom Dalićem”, rekla je.

“Utakmica je bila emocionalni roller coaster (tobogan smrti). S jedne strane, malo ljudi je vjerovalo da ćemo ući u finale. S druge strane, kad smo osvojili drugo mjesto”, rekla je i dodala kako joj se ne sviđa riječ ‘izgubiti’. “U ovom slučaju jer su momci bili sjajni, pobjednici u srcu koji su zaslužili pobjedu bili smo istodobno i sretni i tužni i ponosni”, dodaje.

“Željela sam time poručiti članovima naše nacionalne reprezentacije: ‘Momci, vjerujem u vas i u vašu pobjedu’. Ja osobno, kao vjerujem i svi Hrvati diljem svijeta, osjećala sam ogroman ponos nakon ove utakmice jer naši igrači, osim izuzetne nadarenosti i sportskog duha, pokazali su svoju ljubav prema domovini, iskreno domoljublje, a svoja srca ostavili su na terenu. Kada poštujete svoje protivnike i idete do pobjede zahvaljujući vjeri u sebe i poštenoj igri, tada svoj rezultat – ma kakav on bio – slavite sa svojim narodom. Na taj način sam ih ohrabrivala, bila sam vrlo ponosna na njih i njihove stavove koje su sami izrazili vlastitim riječima: Hrvatska iznad svega”, ispričala je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Hrvatska je reprezentacija došla do pobjede zahvaljujući sjajnim igračima i izborniku Zlatku Daliću, koji je momčad preuzeo pred kraj kvalifikacija. Svojim izvanrednim pristupom momčadskom radu ujedinio je sjajne pojedince i stvorio jedinstvenu momčad kojoj su zajedništvo, profesionalnost, poniznost, izgaranje za svoj tim i za svoju zemlju bili prioriteti i nesporne vrijednosti”, rekla je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.

“Odlazak na pobjednički podij bio je određen protokolom. Kad je kiša počela pljuštati, imala sam osjećaj da i nebesa plaču. Gledala sam igrače i pomislila: „Osvojili ste srebro u najpopularnijem sportu na svijetu, a ipak se tome ne veselite.“ Kada je došao Luka Modrić, koji je dobio svoj pokal kao najbolji igrač SP–a, vidjela sam u njegovim očima kako bi on rado zamijenio svoju nagradu za trofej svjetskog prvaka. Suzdržanost je dobra za diplomaciju, ali tamo, na stadionu, podijelila sam i pokazala osjećaje svoje zemlje i svoje momčadi i toga me nije bilo sram”, zaključila je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version