Site icon narod.hr

Predsjednik Partizana tvrdi: Strane službe upletene su u nerede

Foto: snimka zaslona

Predsjednik Partizana Milorad Vučelić tvrdi da je prije mjesec i pol dana “načuo” da bi moglo biti incidenata na derbiju Partizana i Crvene zvezde.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Prije mjesec i pol dana smo iz usta jednog dužnosnika, ali ne Partizanovog nego iz drugih tijela, čuli da će navijači upasti u upravu Partizana, na što nismo obratili preozbiljnu pažnju, a trebali smo. Došlo je do tog užasavajućeg prizora. Ja tih dvadesetak minuta nisam ni gledao utakmicu. U daljini sam vidio drugačije odjevene ljude s nekim bijelim trakama. Ovo je bila mala invazija stranaca sa određenim zadatkom. Teško je verovati da će neki navijači iz Splita, članovi nekog kik-boks kluba, doći kolektivno na južnu tribinu navijati za Partizan. Sada je to jasno kada vidite nekog tko ima tetovažu Vukovara na sebi. Poslije te prve zabune, da to nije sukob navijačkih grupa, jer su one manje-više izmirene. To je netko pokušao iscenirati da je netko upalio zastavu od tih grupa, i da je to iskorišteno kao povod za ovaj sukob”, rekao je na TV Pink.

“Sada je jasno da je to bio pokušaj ne samo preuzimanja tribine nego da se prelije nasilje na ulice Beograda. Da se destabilizira stanje u gradu i napravi nered. Ovo je usmjereno da se upozori UEFA, koja stalno drži naše klubove na nišanu, a posebno Partizan, da kazne budu sve strože, financijske i svake druge. Jasno je da je ovo bio kriminalno-obavještajni plan. Da naše navijače, Partizanov jug, nismo upozorili na takvu mogućnost, posljedice bi bile gore. Samo smo ih upozorili da postoji neka mogućnost, ali ne ovako nešto, nismo ni pomislili da bi netko ovako to organizirao. Tu su sudjelovale strane sigurnosne službe, neke strukture koje postoje u Beogradu”, tvrdi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version