Predsjednik UEFA-e ne odustaje od Eura: Premješta se za srpanj, u prvom planu Rusija i Turska?

Foto: fah

Kako smo već pisali u utorak, na videokonferenciji UEFA-e pred 55 nacionalnih saveza, trebala bi biti poznata i sudbina Europskog nogometnog prvenstva. Mala je vjerojatnost da će se Euro održati kako je planirano s obzirom kako iz dana u dan na UEFA-u jača pritisak da se ono odgodi za ljeto iduće 2021. godine. Podsjetimo, Europsko prvenstvo na rasporedu je od 12. lipnja do 12. srpnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, predsjednik UEFA-e, Aleksander Čeferin, je uporan, kako pišu Sportske novosti, pozivajući se na izvore bliske HNS-u, šef UEFA-e nema namjeru tek tako odustati od Eura 2020. u ovoj kalendarskoj godini, zbog čega je spreman pomaknuti početak turnira na srpanj, a ovisno o razvoju pandemije koronavirusa, nije isključeno da mu Uefini šefovi promijene format.

Platinijeva ideja o paneuropskom turniru s utakmicama razbacanim diljem kontinenta topla je i emotivna poruka, ali ako se zaraza ne stiša, nogometna organizacija spremna je turnir povjeriti jednoj zemlji.

Navodno u prvi plan dolaze Turska i Rusija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.