Site icon narod.hr

Prekrasni pogodak koji je obilježio Europsko prvenstvo

epa09270498 Patrik Schick (L) of the Czech Republic celebrates scoring the opening goal during the UEFA EURO 2020 group D preliminary round soccer match between Scotland and the Czech Republic in Glasgow, Britain, 14 June 2021. EPA/Andy Buchanan / POOL (RESTRICTIONS: For editorial news reporting purposes only. Images must appear as still images and must not emulate match action video footage. Photographs published in online publications shall have an interval of at least 20 seconds between the posting.)

Iza nas je mjesec dana nogometnih uzbuđenja, završeno je prije nekoliko dana trijumfom Italije Europsko nogometno prvenstvo. Tijekom Eura, na kojem je sudjelovala i hrvatska nogometna reprezentacija te stigla do osmine finala, postignuto je više prekrasnih pogodaka, jedan od najljepših postigao je kapetan Vatrenih Luka Modrić, drugi gol Škotskoj za pobjedu 3:1 u trećoj utakmici grupne faze. Hrvatska je pobjedom protiv Škotske izborila osminu finala Eura, u osmini finala Vatreni su ispali od Španjolske, nakon epske utakmice te produžetaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Euru je postignuto čak 142 pogotka, odnosno 2.79 golova po utakmici što je zaista sjajan prosjek. Najviše su golova zabili Španjolci te Talijani po 13, na drugom mjestu je Danska sa 12 golova, te Engleska koja je na ovom turniru devet puta uspjela zatresti protivničku mrežu. Hrvatska je zabila sedam golova. Najviše za Vatrene postigao je Ivan Perišić, koji, nažalost, nije mogao zbog korone igrati osminu finala protiv Španjolske, što se itekako osjetilo. Perišić je na Euru zabio dva gola, Češkoj jedan, jedan Škotskoj.

Najbolji strijalac turnira na kraju je bio Portugalac Cristiano Ronaldo koji je zabio pet pogodaka baš kao i Patrik Schick, ali je Portugalac osvojio nagradu jer je zabilježio i jednu asistenciju. Dakako, Schick ima razloga biti ponosan na svoje igre u dresu reprezentacije Češke, koja je stigla do četvrtfinala Eura te je pritom ostavila odličan dojam, dok je Schick bio najbolji igrač ove selekcije.

Iako je Ronaldo proglašen najboljim strijelcem Eura UEFA je ipak honorirala češkog napadača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, UEFA je objavila da je Schick dobio nagradu za najljepši gol na turniru. Dakako, govorimo o fenomenalnom drugom golu Škotskoj za pobjedu Češke od 2:0. Schick je na Hampden Parku s centra uspio svladati nesmotrenog protivničkog golmana.

Kako smo već spomenuli na Euru je bilo više prekrasnih golova, Luka Modrić, Paul Pogba, Mikkel Damsgaard, Xherdan Shaqiri i Thorgan Hazard… samo su neki od igrača koji su sjajno pogodili protivničku mrežu na Euru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version