Preminuo Ivan Vucov – bivši trener Hajduka

Foto: Hajduk

U petak je u Bugarskoj u 80. godini preminuo Ivan Vucov, bivši trener splitskog Hajduka i nekadašnji izbornik bugarske nogometne reprezentacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vucov je tijekom igračke karijere sakupio 24 nastupa za najbolju bugarsku reprezentaciju te je predstavljao svoju zemlju kada je prvi put nastupila na Svjetskom prvenstvu u Engleskoj 1966. godine da bi se sredinom 70-ih godina prošlog stoljeća počeo baviti trenerskim poslom.

U dva je navrata bio bugarski izbornik, prvi put od 1982. do 1986. kada se povukao nakon što je s reprezentacijom stigao do osmine finala SP-a u Meksiku, a drugi put od 1989. do 1991. U međuvremenu je u sezoni 1987/88. vodio Hajduk i to od drugog kola pa sve do četiri kola prije kraja, kada ga je na klupi bijelih zamijenio Petar Nadoveza.

Po povratku u Bugarsku nastavio je obnašati trenerske dužnosti, a jedno vrijeme krajem devedesetih godina prošlog stoljeća Ivan Vucov bio je glavni tajnik Bugarskog nogometnog saveza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sahrana Ivana Vucova bit će u Bugarskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.