Site icon narod.hr

Preminuo Ivica Osim

Fioto: fah

U nedjelju je u Grazu u 81. godini preminuo legendarni bosanskohercegovački nogometaš i trener Ivica Osim. Bio je o poznat po nadimku “Strauss s Grbavice” zbog svoje iznimne tehnike kojom je dirigirao igrom sarajevskog Željezničara u kojemu je proveo najveći dio karijere.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Igrao je za Željezničar od 1959. do 1970. godine te je 1967. godine proglašen za najboljeg igrača Jugoslavije. Potom je otišao u Francusku gdje je igrao za Strasbourg, Sedan i Valenciennes.

Nakon toga trener je postao 1978. godine te je do 1986. godine bio na klupi svog matičnog Željezničara s kojim je 1985. stigao i do polufinala Kupa UEFA.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od 1986. do 1992. godine bio je izbornik Jugoslavije s kojom je na Svjetskom prvenstvu u Italiji 1990. godine stigao do četvrtfinala.

Kasnije je još vodio Partizan, Panathinaikos, Sturm, JEF Uniteda, a posljednji angažman imao je kao izbornik Japana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version