Site icon narod.hr

Prevrtljivost španjolskih medija: Kako je ‘osvajač srca cijelog svijeta’ Luka Modrić postao ‘glumac u horor filmu’?

Foto: fah

Kako smo već pisali kapetan hrvatske nogometne reprezentacije i jedna od najvećih zvijezda prvaka Europe, Reala, Luka Modrić, na udaru je žestokih kritika španjolskih medija. Naravno, svi su, a posebno tako velike i dobro plaćene zvijezde, podložni kritici, međutim…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, nakon 29. kola španjolske Primere i utakmice Real Madrida i Alavesa Modrić je pod neviđenim pritiskom. Luka je odigrao oko sedamdeset minuta u posljednjim kolu, nakon čega ga je zamijenio Mateo Kovačić. Kapetan Vatrenih stvarno, blago rečeno, nije imao svoj dan, primijetili su to i gledatelji.  No, prije samo koji tjedan svi španjolski mediji, u čemu je prednjačila utjecajna, Realu bliska, Marca, natjecali su se u pohvalama na račun hrvatskog reprezentativca, što smo dokazuje prevrtljivost medija u Španjolskoj, koji se očito ne razlikuju previše od nekih hrvatskih medija, sklonih linču i neargumentiranim etiketiranjima.

Kritike na račun Luke Modrića od strane španjolskih medija traju nekoliko tjedana, a posebno su intenzivirane uoči utakmice Hrvatska – Ukrajina 1:0 u sklopu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo na Maksimiru. Hrvatski se kapetan nije dao impresionirati kritikama na svoj račun te je u hrvatskom dresu odigrao briljantnu utakmicu, neki će reći možda i jednu od najboljih u vatrenom dresu uopće.  Međutim, Španjolci nisu previše posvetili prostora sjajnoj izvedbi Luke protiv neugodne Ukrajine te su naoštrili pera i krenuli u novu ofenzivu već nakon Alavesa, iako su pred Realom ključne utakmice, između ostaloga i El Clasico protiv Barce, koje će sve reći ne samo o Luki nego i o ostalim Realovim zvijezdama. Real vodi na prvenstvenoj ljestvici, no, prednost je zapravo minimalna ispred glavnog konkurenta i ”ponosa Katalonije.”

Foto: Snimka zaslona

Upravo Marca danas igru Luke Modrića proglašava hororom, kao da svaki nogometaš, pa i oni najveći, nema pravo na slab dan ili na privremeni pad forme? Ne igra Luka slabije nego što su to očekivali neki u Španjolskoj pola godine, već tek dvije ili tri utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada govorimo o Marci recimo kako je baš  Marca bila najupornija u napadima na Luku kad je ovoj dolazio iz Tottenhama u Madrid, tvrdi su tada u Marci kako Luka ”nije igrač za Real”, da bi ga nakon toga, nakon što se iznova i iznova morao dokazivati patetično hvalili, na način na koji ga danas bez mjere i jednako patetično kritiziraju, zaboravljajući kolika je uloga Luka Modrića u Realovim europskim i španjolskim trofejima. Luka Modrić bio je jedan od glavnih aduta kraljevskog kluba prošle sezone u lovu na Ligu prvaka, kao što je to bio i 2014. kada je Real postao po deseti put prvak Starog kontinenta.

Ipak, koliko se god činilo nevjerojatnim, nisu u Marci najoštriji, u kritikama prednjače novinari, senzacionalizmu sklonog, Don Balona koji pišu kako je predsjednik Reala, Florentino Perez, poručio Zinedineu Zidaneu da je spreman prodati Modrića, naravno, pod uvjetom da stigne ”brutalno” visoka ponuda. Očito kako sve ima svoju cijenu i svog kupca u surovom profesionalizmu u kojem ima malo mjesta za emocije i moral.

Foto: Snimka zaslona

Podsjetimo na donedavne pohvale na račun Luke, tako su španjolski mediji tvrdili kako je Hrvat ”glavni motor” Real Madrida, ”nositelj igre” i ”čovjek koji daje momčadi Zidanea smisao”, igrač koji je ”osvojio srca cijelog svijeta…”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navodno Luka ima ponudu iz Engleske, iz Manchester Uniteda, od Jose Mourinha, a ”vrijedi 45 milijuna eura…” Zanimljivo, Manchester United traži Ivana Perišića te Marcela Brozovića, spremni su ponuditi 50 milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version