Prihodi Primere 3.6 milijardi eura: ‘Ovo je najbolja sezona u smislu financijskih rezultata’

Foto: fah

Španjolska nogometna liga (La Liga) zabilježila je prošle sezone 3.6 milijardi eura prihoda, od čega gotovo 40 posto od TV prava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukupni prihodi klubova prve i druge lige iznosili su 3.6 milijardi eura što je 495 milijuna eura više u odnosu na prethodnu sezonu.

“Ovo je najbolja sezona u smislu financijskih rezultata, a dobit prije oporezivanja iznosi 234 milijuna eura,” poručio je izvršni direktor La Lige Javier Gomez.

Od 3.6 milijardi prihoda, 1.45 milijardi dolazi od televizijskih prava koja su centralizirana. Prije toga, svaki je klub pojedinačno pregovarao. Prihodi na stadionima donijeli su 746 milijuna eura, a transferi 475 milijuna eura…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Klubovi su također, smanjili svoj porezni dug od 650 milijuna eura u siječnju 2013. na samo 96 milijuna eura.

Ove sezone La Liga se nada da će po prvi put premašiti iznos od četiri milijarde eura prihoda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.