Site icon narod.hr

Prijeti mu najstroža kazna: Je li grčki Olympiakos namještao utakmice?

Foto: Twitter

I dok cijela Europa očekuje nastavak nogometnih natjecanja, koja su u tijeku samo u Bjelorusiji, grčki nogometni klubovi imaju svojih problema, čak i vrlo ozbiljnih problema. Naime, Olympiakos i Atromitos optuženi su za namještanje utakmice igrane 2015. godine. Ako se to doista pokaže kao istina prijeti im selidba u niži rang natjecanja. I ne samo to, čitav niz sankcija dolazi u paketu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, radi se o dvoboju između Olympiakosa i Atromitosa, a koji je igran 4. veljače 2015. godine. Klub iz Pireja slavio je pobjedu rezultatom 2:1.

Zbog ovog skandala Olympiakosu i Atromitosu, kako smo već spomenuli, prijeti ispadanje, dok njihovim vlasnicima Evangelosu Marinakisu i Giorgosu Spanosu, portugalskom treneru Ricardu Sa Pintu i još desetak osoba prijete vrlo ozbiljne kazne. Naime, ako se to sve potvrdi radi se o korupciji i namještanju utakmice, barem se tako navodi u izvještaju radija Sport FM iz Atene.

Prema tom izvještaju osumnjičeno je 15 osoba, a među njima i tadašnji trener Atromitosa, Portugalac Ricardo Sa Pinto. Posebna komisija Etičkog povjerenstva Grčkog nogometnog saveza nema previše razumijevanja te su predložili najstrože kazne – klubovima izbacivanje u niži rang natjecanja i tri milijuna eura kazne, a igračima zabranu igranja nogometa za cijeli život. Žele, dakako, ovim kaznama poslati jasnu poruku, bez obzira što se radi o slavnom grčkom klubu, da se namještanje utakmica ne može tolerirati te da takvo nesportsko ponašanje neće proći bez najstrožih mogućih kazni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version