Site icon narod.hr

Primitivni istupi, obojeni mržnjom, dolaze iz NBA lige na račun Trumpa: ‘On je poremećen…’

Foto: fah

Iz NBA lige svako malo dolaze nevjerojatno primitivni, mržnjom motivirani, napadi na predsjednika SAD-a Donalda Trumpa, a sve je eskaliralo nakon ubojstva bivšeg košarkaša, inače pravomoćno osuđenog, Georgea Floyda, kojeg je ubio policajac, ali i koji je zbog toga optužen za ubojstvo. Sve to rezultiralo je dosad neviđenim divljanjem u Americi i nasilnim prosvjedima, u kojima sudjeluju različiti ljudi, a najviše je ekstremnih i nasilnih ljevičara, a o čemu je Trump i govorio te najavio da će odgovoriti na nasilje i divljanje na ulicama američkih gradova, a na kojima divljaci pljačkaju, razbijaju, pale…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trener San Antonija, košarkaške NBA momčadi, Gregg Popovich, žestoko je napao predsjednika Trumpa, zapravo se ne može govoriti o kritici, kritika je jedno, govor mržnje posve drugo, a još gore od toga je kada ugledni trener, makar i indirektno, podržava nasilje koje ruši sve pred sobom. Popovich je kazao kako je Trump poremećen, lud i to zato što po njegovom mišljenju nije učinio ništa za ”ujedinjenje zemlje.” Očito su je Popovich umislio da je psihijatar kada govori na način na koji se čak ni psihijatri ne bi usudili. Uostalom, Trump je na bjesomučnom udaru ljevice od kada je prekoračio prag Bijele kuće. U takvoj se atmosferi teško može govoriti o ”ujedinjenju”.

Popovich je u razgovoru za ”The Nation” povodom već spomenutog slučaja Georgea Floyda kazao:

”To je nevjerojatno. Da Trump ima mozga, čak i da je 99 posto ciničan, izašao bi i rekao nešto kako bi ujedinio narod, njega nije briga za zbližavanje ljudi, čak i sada tako je očajan. Sve ovo govori o njemu, gleda samo svoju korist. Nikad ne razmišlja o općem dobru, takav je stalno bio. Jasno je što bi trebao napraviti. Predsjednik mora izaći i jednostavno reći: ‘Crni životi su važni.’ Samo da to kaže, ali on neće jer ne može jer mu je bitnije da utiša grupu sljedbenika koji potvrđuju njegovo ludilo. To nije do Trumpa, sustav se mora mijenjati”, rekao je Popovich te je dodao kako ”Trump ne može ništa okrenuti u pozitivnom smjeru jer nije vođa”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije se Popovich tu zaustavio, nastavio je u istom stilu, koji samo potvrđuje činjenicu da se radi zapravo o nečemu puno većem od ”običnog” nasilja, naime, riječ je o organiziranom pokušaju svrgavanja Trumpa u izbornoj godini, u kojoj je u jednom trenutku sve bilo na strani aktualnog predsjednika, a onda se pojavila korona kriza, pa sad i ovo ”događanje naroda”, vidimo što se događa i kakvi su to prosvjedi koji kod sve većeg broja Amerikanaca izazivaju kontraefekt.

”Trump nije osoba koja samo dijeli, on razara, ako si u njegovom prisustvu umrijet ćeš. On će te pojesti živog zbog vlastitog interesa Iznenađen sam jer nemamo vođu koji ne može reći: ‘Crni životi su važni’. Zato jer se skriva u podrumu Bijele kuće. On je kukavica koja bježi. Zapravo, mislim da je najbolje ignorirati ga. Ne može ništa učiniti da ovo bude bolje zbog onoga što je on poremećeni idiot”, zaključio je Popovich u svom napadu na predsjednika SAD-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version