Pripadnici Torcide na sudu zbog ‘Ubij, ubij Srbina’, ‘Za dom spremni’ i ‘Srbe na vrbe’

Foto: fah

Optužno vijeće splitskog Općinskog suda potvrdilo je optužnicu protiv četvorice torcidaša optuženih za kazneno djelo javnog poticanja na nasilje i mržnju, piše Dalmatinski portal.

Naime, tereti ih se da su 11. ožujka 2017. tijekom susreta 24. kola HNL-a između Hajduka i Rijeke u cilju izazivanja nesnošljivosti i prijezira prema pripadnicima srpske nacionalnosti putem megafona uzvikivali ”Ubij, ubij Srbina”. Osim toga, prvooptuženi se tereti i da je uzvikivao ”Šugava Rijeko, puna si Srba, ne brini Rijeko ima još vrba”, ”Srbe na vrbe” i ”Za dom spremni”.

Navodi se i kako su gestikulirali rukama i pozivali veći broj navijača na uzvikivanje te da je utakmicu prenosio HNTV. Državno odvjetništvo predložilo je sudu izdavanje kaznenog naloga s uvjetnom presudom od šest mjeseci zatvora uvjetno na godinu dana, no kako su optuženici prigovorili, optužnica je došla pred optužno vijeće.

Narod.hr nastoji objektivno informirati javnost o svim važnim temama iz Hrvatske i svijeta i onim temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima. Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati vas o najvažnijim događajima potrebna nam je Vaša pomoć. Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/Dalmatinski portal