Propušta li Cristiano Ronaldo jesen u dresu Reala?

Foto: fah

Iako zvijezda Reala i portugalskog nogometa, Cristiano Ronaldo, živi najljepše trenutke svoje nogometne karijere, kao europski prvak s klubom i s reprezentacijom, ne ide sve idealno kako je u prvi tren izgledalo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbolji europski nogometaš, Cristiano Ronaldo, koji se zajedno sa svojim Portugalom popeo na vrh Europe svladavši u finalu Europskog prvenstva Francusku 1:0, ozljeđen je u finalu, teško ga je ozljedio francuski reprezentativac Dimitri Payet, koji zbog toga nije dobio čak ni javnu opomenu. Udarac u lijevo, inače načeto, koljeno portugalskog reprezentativca moglo bi biti kobno po nastavak njegove karijere za duže vremena. Naime, kako sada stvari stoje neće jedina posljedica ove ozljede biti činjenica da je Cristiano zapravo propustio veći dio finala nego bi mogao propustiti i dobar dio jesenske sezone u dresu Reala.

Ronaldo je zbog ozljede osuđen na mirovanje i lagano vraćanje treningu s loptom, jer rad s loptom dovodi do naglih pokreta, svaki nagli pokret može biti koban budući da Ronaldo ipak nema više 20 godina te je već ozbiljnije “načet”, što se vidjelo u finalu Lige prvaka protiv gradskog rivala Atletica, ali i dobrim dijelom na Euru u Francuskoj s obzirom kako Ronaldo ipak nije bio na očekivanoj razini. Vidjelo se da nešto nedostaje.

Ronaldo još uvijek nije prošao detalja pregled magnetskom rezonancom, nema čak ni točne dijagnoze te je sve u fazi nagađanja, no, španjolski mediji donose izjavu španjolskog stručnjaka dr. Jose Gonzaleza, koji je dao ocjenu na temelju onoga što je vidio i na temelju svog iskustva. I on sam tvrdi da se zasad ne može znati težina ozljede, odnosno da će sve biti jasnije kad se napokon napravi magnetska rezonanca. “Sudeći prema onome što sam vidio prateći televizijski prijenos noga Ronalda stoji na zemlji dok mu se koljeno okreće. Teško je podnio očito jaku bol, uvjeren sam da se radi o djelomično pokidanom križnom ligamentu. Vrijeme oporavka kod ovakve ozljede je do dva mjeseca, to je jako osjetljiv ligament koji se mora tretirati na pravi način. Ova ozljeda dopušta vam trčanje samo deset dana nakon traume, ali udaranje lopte nogom s ranjenim koljenom, osjetno produžava vrijeme oporavka, tako da Ronaldu slijedi pauza koja neće biti kratka”, rekao je Gonzalez.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako se Real još uvijek nije oglasio glede ozljede najboljeg igrača tako je prostor za spekulacije otvoren, istovremeno iz Portugala dolaze vijesti koje nisu ohrabrujuće i koje potvrđuju ono što je rekao španjolski stručnjak, naime, radi se o djelomično pokidanom ligamentu lijevog koljena, što produljuje vrijeme oporavka. Neki tvrde da bi Ronaldo tek za četiri mjeseca mogao biti spreman.

Inače, Ronaldo se pripremama svog kluba priključuje 31. srpnja na američkoj turneji u New Yorku. Cristiano sasvim sigurno neće biti spreman za spomenutu turneju, te neće igrati utakmicu Superkupa Europe protiv Seville, 9. kolovoza u Trondheimu. Zinedine Zidane neće ga staviti u momčad ni na početku španjolske nogometne lige koja počinje 21. kolovoza.

Naravno, čak i da se neslužbene vijesti koje govore o ozljedi najboljeg europskog nogometaša pokažu tek djelomično točnima Ronaldo je vrlo vjerojatno izgubljen i za reprezentativne akcije Portugala koje počinju već u rujnu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.