Prosinečki: Kad dođemo do šesnaesterca nemamo ideju

Foto: snimka zaslona

Hrvatska je prvi put u povijesti poražena u premijernoj utakmici Europskog prvenstva, a Engleska je prvi put upisala početnu pobjedu. Robert Prosinečki, Tomislav Ivković i Marijo Strahonja analizirali su utakmicu u emisiji EUROPEO.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pogodak Sterlinga u 57. minuti bio je presudan detalj, a Vatreni su opet pokazali već poznate boljke, konkretno slabost u napadačkim idejama.

– Sigurno kad se izgubi onda nije dobro. Sad ćemo dati neka naša viđenja, no krenuti porazom nije dobro. Čini mi se da smo mogli puno više, nisu me se Englezi previše dojmili, nije bilo nekog presinga, puno lopti smo prodali u situacijama gdje smo mogli više. Sve nas zabrinjava igra prema naprijed, dođemo na 16 metara i onda nemamo rješenja. Nije da smo visili cijelo vrijeme, da su oni imali 10 šansi, ovako ostaje dojam da smo mogli puno više. To je bila jedna lagana utakmica, nije bilo ritma, nije bilo stalnog pritiska, od 30. minute smo kroz čuvanje lopte mi to počeli kontrolirati i napravili smo ih nervoznima. No taj niz grešaka kod gola nas je skupo stajao, rekao je Prosinečki.

– Smirili smo Engleze sredinom prvog poluvremena, i taman kad smo mi imali kontrolu, oni su nas čekali iza lopte, eto mi primimo gol zbog lošeg rasporeda igrača, a bila su i fantastična kretanja Engleza u napadu. Šteta da nismo pružili nešto više, ali u sljedeće dvije utakmice moramo puno više napraviti prema naprijed, moramo biti odlučniji i imati ideju što hoćemo od samog začetka akcije. Mislim da Kovačić može napraviti puno više rizika, on to može, nije ni Luka danas bio na nivou na koji nas je navikao. Nema tragedije, nije dobro, ali imamo još dvije utakmice protiv momčadi protiv kojih možemo, nadovezao se Ivković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Kad govorimo o mirnoći u igri, previše srljamo, daj malo okreći strane, da dobijemo tu sigurnost kad imamo loptu. Ne možemo protiv Engleza očekivati neku superiornosrt, ali nismo pokazali ono što možemo, dodao je Ivković.

– Ni protiv Belgije ni danas nismo prema naprijed napravili ništa, moramo se oko toga zabrinuti, smatra Prosinečki.

Ivković je objasnio zašto:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Problem je što zadnja linija stoji previše nazad, pa kako onda dobro napasti, no to je rizik, ali mi moramo preuzeti više rizika. Ove dvije utakmice moramo pokati da mi možemo uzeti komandu u ruke.

Marijo Strahonja dao je prvi dojam o suđenju suca Orsata:

– Dobro je sudio utakmicu, u početku je imao problema s ritmom, ali kompletan dojam je da je suđenje bilo vrlo dobro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.