Protiv moćnih protivnika bez Ivana Perišića: Zlatko Dalić neće se tako lako odreći igrača koji je Hrvatsku uveo u finale Svjetskog prvenstva!

Foto: fah

Hrvatska nogometna reprezentacija ulazi u 2020. godinu s ciljem što boljeg plasmana na Europskom prvenstvu, koje je na rasporedu u šestom mjesecu. Naime, svjetski doprvaci posve opravdano imaju velike ambicije, no, isto tako i dosta problema s ozljedama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novo, treće desetljeće 21. stoljeća nije baš najbolje počelo za jednog od najboljih hrvatskih igrača, Ivana Perišića, koji se ozlijedio se u dresu Bayerna. Sjajni hrvatski nogometaš i četvrti strijelac hrvatske reprezentacije (iza Šukera, Mandžukića i Eduarda) u nedjelju je proslavio 31. rođendan, s obzirom kako je dio njemačkih medija, posebno Bild, pisao da Perišić nije uspio zadovoljiti čelnike njemačkog kluba Hrvat se trudio još više, borio se i na kraju izborio standardno mjesto u prvoj postavi najboljeg njemačkog, kluba, zabio je jedan pogodak, dodao dvije asistencije, a posebno je oduševio protiv Herthe.

Međutim, ” jedan oštar start Alvara Odriozole, desnog beka kojeg je Bayern doveo “na žeton” iz Reala, košta ga vjerojatno dva mjeseca izbivanja iz utakmica, ali još je škakljivije kako će se potom vratiti. Do finiša sezone dionice bi mu mogle ići slobodnim padom…”, pišu Sportske novosti.

Trener Bayerna, Hansi Flick, kazao je kako u prvi mah ozljeda hrvatskog igrača i nije izgledala toliko loše, no…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Perišić ima vanjski lom gležnja. Mora mu se ugraditi vijak što znači četiri tjedna mirovanja dok rana ne zacijeli do kraja. To je šok jer Perišić je svojom dinamikom činio dobre stvari za ekipu. Gorko je. Takve se stvari događaju u nogometu, međutim voljeli bismo da je drugačije”, kazao je trener Bayerna.

Ivan Perišić ozlijedio se prije utakmice njemačkog Kupa u srijedu s Hoffenheimom, ”u kojoj se trebao sučeliti s Andrejom Kramarićem. Sve je izgledalo gotovo bajno, Bayern je u impresivnoj seriji, vratio se na čelo tablice, no odmah na startu treninga Odriozola mu je ušao u desnu nogu i prouzročio brutalne posljedice. Španjolac je kasnio u duelu i posegnuo za potezom kakvih ne bi smjelo biti na treninzima, krenuo se odmah ispričavati, no Perišić se nije mogao ustati. Ležao je lica “deformiranog” od boli i stisnutog na travu. Fizioterapeuti su skočili kao opareni, ali nije bilo druge nego pozvati vozilo. Medijski djelatnici sve su dobro vidjeli jer zbog jakog vjetra klupski djelatnici kraj terena za trening nisu mogli postaviti neprozirnu ceradu”, prenose dalje Sportske.

Ivan Perišić operiran je odmah tijekom poslijepodneva, a prema prvim prognozama pauza bi trebala trajati minimalno dva mjeseca. Pitanje je u kakvom će stanju biti Ivan i nakon što se ”oporavi”, s obzirom na način na koji on igra nogomet. Naime, Perišić je igrač koji ovisi o dinamici svojih pokreta, o trci, borac bez kompromisa, kad nije potpuno spreman, kad ne može dati sve od sebe…, nastaje problem. Eventualni gubitak Perišića za Euro 2020. značio bi i težak udarac ambicijama hrvatske reprezentacije. No, ima vremena, do Eura su četiri mjeseca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, hrvatska reprezentacija će krajem idućeg mjeseca odigrati dvije prijateljske, ali atraktivne utakmice u sklopu priprema za Europsko prvenstvo. Prema svemu sudeći za koji bi dan trebao biti trebalo biti potvrđeno sudjelovanje Vatrenih na turniru u Dohi. Na tom će turniru Hrvatska, barem tako je najavljeno, igrati 26. ožujka protiv jake Švicarske, četiri dana kasnije na redu je spektakl protiv aktualnog europskog prvaka ili brončane reprezentacije sa SP-a u Rusiji, Portugala, odnosno, Belgije, koju mnogi u ovom trenutku smatraju najmoćnijom reprezentacijom Europe.

”Vatreni će se okupiti 23. ožujka, dotad Perišić, po najavama, neće biti spreman. Zlatko Dalić morat će u Katar bez njega. Omišanin ima izvrsne fizikalije, ali danas je pitanje u kakvoj će formi doći na pripreme za Euro”, navode dalje Sportske novosti.

Naravno, s obzirom kako na početku pripremnog ciklusa, koji će, uz prekid, biti dug. Ako neće biti Ivana Perišića izbornik Zlatko Dalić će vjerojatno tražiti drugo rješenje, no, neće se odreći usluga igrača koji je na SP-u u Rusiji zabio tri gola, između ostaloga i jedan u finalu, a u polufinalu Englezima je dao izjednačujući pogodak, nakon čega su Vatreni preko Mandžukića stigli do povijesnog finala s Francuzima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada bi se danas igrala neka utakmica, a sada već ulazimo u sferu kalkulacija, Dalić bi protivniku suprotstavio napadački trojac Petković-Kramarić-Rebić. Ante Rebić napokon je dobio pravu šansu u Milanu i – iskoristio je. Vratio se Kramarić, a tu je i Mislav Oršić, koji ipak nije na razini jednog igrača kao što je Ivan Perišić, bez obzira na sjajnu jesen u Ligi prvaka. Naravno, ne treba zaboraviti da izbornik može računati na sve boljeg Josipa Brekala.  Otvoren je natječaj za poziciju Ivana Perišića, a jedan od onih koji se nada pozivu Dalića je i novi igrač Anderlechta Marko Pjaca. No, Pjaca se tek treba nametnuti treneru belgijskog prvoligaša.

Ipak, postoji realna šansa da će se Ivan Perišić oporaviti do Europskog prvenstva, a na tom putu najvažnija je operacija, odnosno, da ona i sam početak oporavka bude na razini očekivanja, odnosno, da ne dođe do nepredviđenih problema. Važno je također podsjetiti na slučaj velikog Marca van Bastena, koji je zbog teške ozljede gležnja morao prekinuti karijeru. Pokušao se vratiti, nije uspio…

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.