Site icon narod.hr

Protiv Španjolske finale prije finala: I dok šokirani Srbi ne vjeruju što ih je snašlo, Hrvatska ponovno u igri za sam svjetski vrh!

Foto: fah

Hrvatski vaterpolisti plasirali su se u polufinale Svjetskog prvenstva u južnokorejskom Gwangjuu svladavši u četvrtfinalu Njemačku s 10-8 (1-2, 3-1, 3-3, 3-2). Sjajne su to vijesti za hrvatski vaterpolo, inače, trenutno najuspješniji momčadski hrvatski sport, koji tako nastavlja kontinuitet vrhunskih rezultata na velikim natjecanjima, a tu, dakako, nije kraj naših ambicija bez obzira što će Barakude u polufinalu igrati protiv vrlo jake Španjolske, koja je u četvrtfinalu izbacila aktualne olimpijske pobjednike, reprezentaciju Srbije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon utakmice srpski izbornik Dejan Savić nije mogao vjerovati što se dogodilo njegovoj momčadi, koja je poražena s 12:9.

”Sjajno smo skinuli gaće, tako će nas nag…ti da je to strašno! Ili ćemo se pomiriti i pustiti da nas gu.e, ili ćemo igrati. Halo! Pa dobro jeste li vi normalni?!”, derao se Savić na svoje vaterpoliste, koji su se trgnuli, no, prekasno s obzirom kako je Srbija imala pet golova zaostatka (1:6) i na kraju ipak došla na minus tri.

Očito kako era dominacije srpskog vaterpola polako nestaje, dok Hrvatska ima zavidan kontinuitet, ali i u polufinalu protivnika, koji je u ovom trenutku moćniji i olimpijskih pobjednika. Hrvatska je bez obzira na sve, s čime se slaže i većina vaterpolskih stručnjaka, novinara koji prate vaterpolo, veliki favorit, ne samo u polufinalu protiv Španjolaca nego i cijelog Svjetskog prvenstva. No, neki tvrde kako je utakmica u polufinalu Hrvatska – Španjolska zapravo finale prije finala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version