Prva pobjeda Borne Ćorića ove sezone, u 2. kolu Rotterdama protiv Marina Čilića

Foto: fah

Hrvatski 20-godišnji tenisač Borna Ćorić došao je do prve pobjede u novoj sezoni svladavši u utorak u prvom kolu ATP turnira serije 500 u Rotterdamu ruskog vršnjaka Karena Hačanova sa 7-6 (6), 7-6 (10) nakon dva sata i 16 minuta borbe pa će se u četvrtak protiv prvog nositelja Marina Čilića boriti za mjesto u četvrtfinalu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ćorić je do pobjede nad Hačanovim stigao u vrlo neizvjesnom dvoboju, prepunom žestokih izmjena s osnovne crte. Naš je tenisač poveo 3-0 u prvom setu, ali je Rus vratio ‘break’ pa je o prvom setu odlučivao ‘tie-break’. Ćorić je iskoristio treću set-loptu za osvajanje prve dionice meča.

U drugom setu prvi je do ‘breaka’ za 3-1 stigao Hačanov. Pri zaostatku 1-4 Borna Ćorić je zatražio intervenciju fizioterapetua zbog bolova u desnom kuku. Hačanov je sve do devetog gema držao prednost, a onda je naš tenisač vratio ‘break’ pa je i drugi set odlučen u 13. gemu. Rus je prvi došao do prednosti i vodio 6-4, ali je propustio obje set-lopte. Imao još dvije prilike (7-6, 9-8), ali je ostao bez trećeg seta. Ćorić je treću meč-loptu pretvorio u pobjedu.

Prije Ćorićevog dvoboja mjesto u 2. kolu izborio je i Marin Čilić pobjedom u tri seta (5-7, 6-3, 6-2) nad Francuzom Benoitom Paireom. Hrvatski obračun za mjesto u četvrtfinalu na rasporedu je u četvrtak. Čiliću i Ćoriću će to biti treći međusobni dvoboj, a u prethodna dva slavio je Marin. Na šangajskom Mastersu 2015. bilo je 6-1, 6-2 za Čilića, a prošle godine u četvrtfinalu Mastersa u Cincinnatiju Ćorić je nakon gubitka prvog seta (2-6) morao predati meč zbog problema s koljenom, koje je na kraju morao otkloniti operativnim zahvatom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ATP Rotterdam – 1. kolo:

MARIN ČILIĆ (HRV/1) – Benoît Paire (Fra) 5-7, 6-3, 6-2

BORNA ĆORIĆ (HRV) – Karen Hačanov (Rus) 7-6 (6), 7-6 (10)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gilles Muller (Luk) – Tallon Griekspoor (Niz) 6-3, 6-2

Jo-Wilfried Tsonga (Fra/6) – Stefanos Tsitsipas (Grč) 6-4, 7-6 (2)

Martin Kližan (Slk) – Fernando Verdasco (Špa) 6-4, 0-6, 6-1

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Philipp Kohlschreiber (Njem) – Lucas Pouille (Fra/8) 7-5, 6-2

Gilles Simon (Fra) – Nicolas Mahut (Fra) 3-6, 6-3, 6-4

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.