Site icon narod.hr

Prvi trijumf 22-godišnjeg Talijana Berrettinija na turniru u Gstaadu

Foto: fah

Talijanski 22-godišnji tenisač Matteo Berrettini (ATP – 84.) pobjednik je ovogodišnjeg izdanja ATP turnira u švicarskom Gstaadu, gdje je u nedjeljnom pojedinačnom finalu svladao Ššanjolca Roberta Bautistu Aguta (ATP – 17.) sa 7-6 (9), 6-4.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Matteo Berrettini, koji je prije godinu dana još bio izvan kruga 200 najboljih tenisača svijeta, na popisu pobjednika turnira u Gstaadu naslijedio je sunarodnjaka Fabija Fogninija, nakon što je u ‘tie-breaku’ prvog seta spasio dvije set-lopte 30-godišnjeg Španjolca te desetom gemu u drugog seta napravio jedini ‘break’ u meču.

Za svoj prvi naslov u karijeri Berrettini je osvojio 250 bodova i 89.435 eura, a iz Gstaada može otići i kao dvostruki pobjednik, jer je i u konkurenciji parova stigao do finala u kombinaciji sa 40-godišnjim sunarodnjakom Danieleom Braccialijem.

ATP Gstaad – finale

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Matteo Berrettini (Ita) – Roberto Bautista Agut (Špa/2) 7-6 (9), 6-4

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version