Pupovčeve Novosti novcem hrvatskih građana pišu protiv Vatrenih: ‘Ustaške psine režirala je sama reprezentacija’

Foto: snimka zaslona, fah, montaža narod.hr

Napadi na hrvatsku nogometnu reprezentaciju zbog Marka Perkovića Thompsona ne prestaju. Naprotiv, postaju sve gore i bezobzirnije. Nažalost, ne biraju se sredstva, laži obmane su svakodnevno sredstvo obračuna, kako su s hrvatskim sportskim ponosom, tako i sa svima onima koji posljednjih tjedana pokušavaju živjeti novo hrvatsko zajedništvo, o kojem su i izbornik i igrači govorili poslije velikih uspjeha na Svjetskom prvenstvu u Rusiji koji je barem privremeno ujedinio hrvatsku naciju. Neki uporno rade na razbijanju tog jedinstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Dosad su za ustaške incidente okrivljivani navijači, dok su nogometaši proglašavani žrtvama. A onda se na povratku reprezentacije iz Rusije dogodio obrat, jer su se navijači ponijeli maksimalno zrelo, a ustaške psine režirala je sama reprezentacija, potvrđujući da riba smrdi od glave”, piše Marinko Čulić za Novosti Milorada Pupovca. Članak, koji bi se mogao okarakterizirati kao govor mržnje ili namjerno širenje lažnih, uznemirujućih ”vijesti”, objavljen je pod naslovom ”Zahodska bajka.”

Novosti, naravno, iznose neistine – prvenstveno jer nikakvog ustaškog incidenta nije bilo, naprotiv, sve je prošlo bez najmanjeg incidenta od strane navijača, a s druge strane i Vatreni su, sasvim zasluženo, čuli pjevača kojeg su željeli. Marinko Čulić zapravo ponavlja laži Newsweeka. Ipak ima razlike, Newsweek ne financiraju hrvatski porezni obveznici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uostalom, i sam izbornik Zlatko Dalić nakon napada ekstremista na Vatrene poručio: “Igrači su rekli da žele Thompsona i Lijepa li si, i to pjeva 95 posto ljudi, a sad bi nam pet posto njih reklo da to ne može. Njih pet posto želi sve nas preobratiti, neka pati koga smeta”.

Što se zna o Novostima?

Tjednik “Novosti” izdaje Srpsko narodno vijeće, krovna institucija Srba u Hrvatskoj, a toj nevladinoj udruzi na čelu je predsjednik SDSS-a i saborski zastupnik Milorad Pupovac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tjednik se financira iz državnog proračuna tj. naših džepova, a novac dobivaju u sklopu ostvarivanja kulturne autonomije nacionalnih manjina, što uključuje promicanje jezika, običaja i kulture manjinskih naroda. Dio novinara i urednika iz nekadašnjeg “Ferala” nakon gašenja lista, prešao je u Pupovčeve “Novosti”.

Glavni je urednik Nikola Bajto, izvršna urednica Tamara Opačić, a kao kolumnisti navedeni su Marinko Čulić, Boris Dežulović, Viktor Ivančić, Sinan Gudžević, Boris Rašeta.

> Pupovčeve ‘Novosti’ – umjesto da rade na suživotu, pozivaju na klanje, iskrivljuju povijesne činjenice i omalovažavaju hrvatski narod

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve to hrvatski porezni obveznici platili su i 2017. godine, kao i godinu ranije, 3,2 milijuna kuna!

> Jesu li Pupovčeve Novosti i ove godine dobile 3,2 milijuna kuna kao avans političke trgovine?

Udruga U ime obitelji u veljači prošle godine napravila je dotadašnju analizu članaka iz tjednika Novosti i dostavila izvješće premijeru Andreju Plenkoviću, članovima Nacionalnog vijeća za manjine, tadašnjem predsjedniku Sabora Boži Petrovu, članovima saborskog Odbora za manjine, Državnom odvjetništvu i Uredu za državnu reviziju.

Izvješće koje je sastavila udruga U ime obitelji ukazuje na brojne eksplicitne primjere izražavanja netolerancije prema većinskom hrvatskom stanovništvu, kao i ispunjavanje elemenata članka 349. Kaznenog zakona prema kojemu je grubo omalovažavanje Republike Hrvatske zakonski kažnjivo djelo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

> Pupovčeve ‘Novosti’ nastavljaju proračunski novac koristiti za širenje netolerancije

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.