Rakitić: ‘Čekao sam do kraja poziv izbornika na bilo koji način’

Foto: fah

Ivan Rakitić uspješno je zaključio sezonu u Sevilli s kojom ima ugovor do 2024. godine. U razgovoru za Sportske novosti govorio je o igri u klubu, kao i o reprezentaciji, od koje se oprostio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Moramo biti realni i priznati da su Englezi favoriti. Škoti igraju doma i u Glasgowu nikome s njima nije lako. Neće ni nama jer srčani su ratnici. Moramo se dobro pripremiti i siguran sam da se Hrvatska može boriti s Englezima za prvo mjesto. Najbitnije je krenuti dobro na Wembleyju i u toj utakmici odmah pokazati po što je Hrvatska došla na Euro. Potom ćemo ići iz utakmice u utakmicu, znat ćemo što nam treba, nije pametno razmišljati predaleko unaprijed, o konačnom poretku, o tome je li bolje prvo ili drugo mjesto, takve stvari vode u krivom smjeru. Dečki moraju dati sve od sebe u svakoj utakmici”, rekao je.

“Žao mi je što nisam u reprezentaciji. Ne radi Eura, nego općenito što više neću odjenuti najljepši dres na svijetu. To je činjenica. Čekao sam do kraja poziv izbornika na bilo koji način. Ako ne mogu biti kao Ćorluka član stožera, ponudio sam se glasnogovorniku HNS-a Tomislavu Pacaku da budem od pomoći reprezentaciji na bilo koji način, ali nije bilo poziva na kraju”, dodao je.

“Ali, kad se sjetim što sam sve napravio s Hrvatskom, što sam pružio i dao, sretan sam. Reprezentacija i svi u HNS-u znaju da sam uvijek tu na raspolaganju što god bude trebalo. Bogu hvala”, kaže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ne znam što reći o budućnosti, to je još daleko, još ću igrati nekoliko godina. Uvjeren sam u to. Idem korak po korak, polako ću se pripremati za život nakon karijere, želim biti spreman. Zato sam preko UEFA-e upisao sportsko menadžerstvo, od jeseni ću početi studirati. No, i dalje želim uživati igrajući nogomet, dok god mogu”, zaključuje Rakitić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.