Rakitić: Dalić je odličan psiholog, a Modrić – čekajte da uzmem rječnik

Foto: fah

Hrvatski nogometaš Ivan Rakitić dao je intervju za španjolski As uoči početka Eura. Pitali su ga bi li htio biti s nekadašnjim suigračima u Njemačkoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Naravno, jer volim nogomet i svoju reprezentaciju. Ali tako se osjećam sada i osjećat ću se za deset godina. Oduševljen sam što ću gledati Euro kod kuće s obitelji i suprugom. Odluka da prestanem igrati za reprezentaciju donesena je iz srca jer se moja obitelj žrtvovala za mene i došlo je vrijeme da ja napravim nešto za nju. Još me žulja što utakmice Seville i Barcelone, pa tako i Hrvatske, gledam na televiziji, ali i dalje sam blizak tim momčadima.”

Vatreni su uoči puta u Njemačku posjetili su papu Franju u Vatikanu, što je Rakitić prokomentirao.

“O posjetu papi razgovarao sam s Lukom Modrićem. Put u Vatikan je bio lijep i nadam se da će im to pomoći na Euru. Poštujem sve religije. Ja sam kršćanin i molim se svaki dan”, izjavio je Rakitić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neizostavna tema je bio Luka Modrić.

“Čekajte da uzmem rječnik… Moram izmisliti riječ kako bih opisao njegovu veličinu. Bilo da ste navijač Real Madrida ili ne, Lukina priča je posebna. Čisti nogomet, primjer za djecu, profesionalce i novinare zbog svega što je napravio s Realom i reprezentacijom, ali i zbog ponašanja prema svima. Mi koji volimo nogomet želimo da ostane u Realu i Europi kako bismo i dalje uživali gledati ga. Poseban je.”

Govorio je i o izborniku Zlatku Daliću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Hrvatska je zemlja s nešto više od četiri milijuna stanovnika, nevjerojatan je osjećaj govoriti o povijesti koju imamo, posebice o svjetskim prvenstvima. Čini se kao izmišljena priča, nije logična. Osim rezultata, tu su i igrači koje je Hrvatska stvorila. Bio bi poseban osjećaj vidjeti Modrića kako podiže trofej. Dalić je nevjerojatna zvijezda, ne samo nogometno, već i po mentalitetu. Zlatko je odličan psiholog.”

“Jako teška skupina, najteža na Euru. Srećom, novi format omogućuje prolazak i s trećeg mjesta, a onda se u doigravanju svašta može dogoditi. Bit će iznenađenja jer je nogomet postao izjednačen, razlike nisu kao prije”, smatra Rakitić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.