Rakitić okrznuo Portugalce, Šokota podijeljenih emocija: Portugal nije samo Ronaldo!

Foto: fah

Jedan od najboljih hrvatskih nogometaša na Europskom prvenstvu u Francuskoj, Ivan Rakitić, koji konačno u vatrenom dresu igra na poziciji koja mu najviše odgovara, okrznuo je Cristiana Ronalda uoči dvoboja osmine finale između Portugala i Hrvatske u Lensu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmica Hrvatske i Portugala ne smije se svesti samo na dvoboj Vatreni-Ronaldo

“Cristiano Ronaldo? Ja sam bio ispred njega i Reala s Barcelonom u Primeri, nadam se istom ishodu i na Europskom prvenstvu”, “spustio” je najboljem igraču Portugala naš vezni igrač. Nažalost, događa se ono što se možda ne bi trebalo događati. Naime, utakmica između Hrvatske i Portugala se svodi na utakmicu između Ronalda i Hrvatske, što je posve pogrešno. Ima Portugal jaki vezni red, ima Nanija, Ricarda Quaresmu, koji je baš uoči Eura protiv Estonije pokazao vrhunsku formu, iako se na Euru nije naigrao.

Koliko god bio moćan Ronaldo ne može sam, ako zaustavimo Portugal Ronaldo neka trčkara po travnjaku ako hoće do besvijesti. I dotrčati će natrag kući, u Lisabon ili Madrid.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, Rakitić je dao kratki intervju za srbijanski blic.rs, i tvrdi kako se Vatreni ne opterećuju naslovom prvaka nego idu korak po korak. “Vjerujem da mi imamo snage eliminirati Portugal.”

Podsjetimo, Vatreni su u skupini D osvojili prvo mjesto preokretom protiv Španjolske 2:1 te su bili ispred Španjolske, Turske i Češke, jedini bod u jednoj nevjerojatnoj drami, kojoj su kumovali izgrednici i tzv. navijači, Vatrenima su uzeli Česi, međutim, nije im pomoglo.

Neka Portugalci razmišljaju o nama

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Mi smo u skupini završili na prvom mjestu neka Portugalci razmišljaju o nama. Znamo da oni imaju jaku momčad koja dosad na ovom turniru nije igrala na očekivanoj razini, vjerojatno će podizati svoju formu. Mi se s njima nećemo zamarati, moramo pružiti maksimum, ginuti za svaku loptu na terenu, pravi je recept za pobjedu protiv Portugala ponoviti igru iz utakmice sa Španjolskom”, poručio je Rakitić, koji je danas zajedno s Vatrenima stigao u Lens.

Hrvatski reprezentativac i standardni igrač španjolskog prvaka Barcelone u vatrenom dresu se najbolje slaže s Ivanom Perišićem, možda i najboljim igračem dosadašnjeg dijela Europskog prvenstva. “Godinu sam stariji od njega i slično razmišljamo”, tvrdi Rakitić, dok se u Barceloni dobro slaže s Gerardom Piqueom, Andres Iniestom, Jordi Albaom i Sergijom Busquetsom. Međutim, to mu nije smetalo da protiv njih da sve od sebe i pridonese pobjedi Vatrenih protiv aktualnih europskih prvaka.

Šokota?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I dok u Hrvatskoj vlada pozitivna euforija, iščekivanje velike utakmice, bivši hrvatski reprezentativac, bivši igrač Dinama, Tomislav Šokota podijeljenih emocija dočekuje utakmicu i ne bi mu bilo žao da Portugal izbaci Hrvatsku.

“Između Portugala i Hrvatske ljubav mi je podijeljena, prema Portugalu osjećam ljubav”, rekao je Šokota. Vjerojatno to isto osjeća i prema Hrvatskoj. Naime, Tomo Šokota prije 12-tak godina igrao je za jedan od najboljih portugalskih klubova, Benficu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.