Rapsodija mladih Vatrenih u Azerbajdžanu, “hat-trick” Šimića i pobjeda 5:1

Foto: HNS

Hrvatska nogometna reprezentacija do 21 godine starosti pobijedila je u Sumgayitu Azerbajdžan s 5:1 u četvrtom kolu skupine A kvalifikacija za  Europsko prvenstvo 2023. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izabranici Igora Bišćana nanizali su tako četiri pobjede u prva četiri kola kvalifikacija, uz gol-razliku 12-3 i s 12 bodova drže vrh naše skupine.

Hrvatska je posao obavila već u prvih 45 minuta, kada je “hat-trick” ostvario sjajni Roko Šimić (9, 13, 44-pen).  U prvom dijelu zabio je i Nikola Soldo (25), a pobjedu Hrvatske potvrdio je u 81. minuti Josip Šutal. Strijelac jedinog gola za Azerbajdžan bio je Musa Gurbanli (55-pen).

Sin bivšega Vatrenoga Darija Šimića pogodio je već u devetoj minuti na dodavanje Kačavende, a samo tri minute kasnije postigao je i četvrti pogodak u svom četvrtom nastupu za U-21 reprezentaciju nakon šuta Čoline i loše intervencije vratara Merbalijeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 25. minuti veznjak Lokomotive Soldo je iz voleja povećao na 3:0 nakon slobodnog udarca Palaverse. Minutu prije kraja poluvremena Valizada je igrao rukom u šesnaestercu domaćina, a Roko Šimić je iz penala došao do “hat-tricka” već u prvom dijelu.

Azeri su smanjili u 55. minuti kada je Šutalo napravio prekršaj nad Gurbanliju, a isti igrač je bio precizan s bijele točke. U 69. minuti domaći su ostali s igračem manje nakon isključenja Valizada, a u 81. minuti branič Šutalo je glavom pogodio mrežu nakon kornera Bulata za konačnih 5:1.

U ostalim dvobojima skupine Norveška je u Drammenu svladala Estoniju s 3:0, dok je Finska u Tampereu porazila Austriju s 3:1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska vodi na ljestvici s maksimalnih 12 bodova i gol-razlikom 12-3, a druga je Norveška s devet bodova, koliko ima i Austrija s utakmicom više.

Nakon uvodne pobjede nad Azerbajdžanom u Velikoj Gorici (2:0), mladi hrvatski nogometaši slavili su 2:0 u gostima kod Finske, a potom su prošloga petka u Varaždinu svladali Norvešku s 3:2, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.