Raspada li se europski Dinamo?

Foto: Fah

Najbolji igrač Dinama, Dani Olmo, prema svemu sudeći već ovog ljeta napušta Zagreb. Raspada li se momčad prvaka Hrvatske, koja je ove sezone napokon i u Europi ostavila dubok trag? Poslije gotovo pola stoljeća čekanja Modri su dočekali europsko proljeće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navodno Olmo može otići u neki od europskih klubova, ali ima i uvjet, naime, kupac mora izdvojiti 24 milijuna eura. Podsjetimo, mladog nogometaša Dinama ove su sezone pratili su brojni europski klubovi od Barcelone, Milana, do Borussije Dortmund i Manchester Uniteda.  U utrci za Olma ostala su tek dva kluba, talijanski mediji tvrdi kako je Olmo najbliži Milanu i Borussiji Dortmund, koja je nedavno na Allianz Areni primila pet komada od Bayerna Nike Kovača.

Calciomercato tvrdi da je Olmo “uvjerio Leonarda koji ga je ove sezone više puta gledao, da je igrač za Milan”. Navodno je mladi Španjolac oduševio Milan “taktičkom fleksibilnošću zbog čega jednako dobro može igrati kao krilo, playmaker ili mezzala, ali najprije učinkovitošću u zadnjoj trećini terena”.

Talijani tvrde kako, s obzirom na sve, cijena za Olma nije tako visoka iako je Zdravko Mamić, u svom osebujnom stilu, rekao da je Omo bolji nego što su u njegovim godinama bili Zvonimir Boban i Robert Prosinečki. Hrvatski navijači dobro znaju tko su bili Zvone i Veliki Žuti i kako su igrali na početku svojih dvadesetih. Prosinečki je primjerice bio prvak Europe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O Olmu se doista piše u superlativima te tako tvrde da je Španjolac konačni dokaz svoje moći izveo ”protiv  Rudeša krećući se kao špica, kontrolirajući loptu leđima okrenut golu, nakon čega je postigao gol preciznim prizemnim udarcem.”

Calciomercato na kraju pokušava poentirati: ‘‘Ima li boljeg načina za proslaviti ovako nešto nego putovanjem u Milano? Dani Olmo jučer je s ocem Miguelom doputovao u Milano. Kao što pokazuje njegov Instagram Story, došao je zbog opuštanja s prijateljima, ali njegov boravak u gradu dovoljan je da raspali maštu navijačima Milana prije ljetnog mercata.”

Dakle, Olmo je oduševio nogometni svijet, međutim, ako je to dobro za Modre s financijske strane pitanje koliko je dobro za navijače i klub sa sportske strane? Dinamo s Olmom i bez njega nije ista momčad. I nije, nažalost, Olmo jedini igrač koji bi ovog ljeta trebao napustiti Maksimir.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.