Rasprava tek počinje: Bivši hrvatski izbornik Niko Kovač protiv FIFA-e!

Foto: fah

Hrvatski bivši izbornik Niko Kovač ima sjajan status u Njemačkoj, posebno u svom Eintracht Frankfurtu, navijači ga vole bez obzira na nekoliko uzastopnih poraza. Niz je prekinut pobjedom protiv Arminije Bielefeld (1:0) u četvrtfinalu njemačkog kupa, u polufinalu Kovača i Eintracht čeka sve bolja Borussija Mönchengladbach, koja je u sjajnoj formi i koju mnogi smatraju favoritom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kovač ima velikih problema s ozljedama ključnih igrača, što je i uzrok pada forme u posljednje vrijeme. Naime, devetorica igrača su izvan stroja Jesús Vallejo (20), Bamba Anderson (29), Andersson Ordóñez (23), Yanni Regäsel (21), Makoto Hasebe (33), Slobodan Medojević (26), Marc Stendera (21), Marco Fabián (27) i Bastian Oczipka (28), radi se kako vidimo o ”kičmi” momčadi.  Razumljivo je razočarenje Nike Kovača takvom spoznajom, s obzirom kako Eintracht osim u Kupu čekaju brojni izazovi u Bundesligi, kraj sezone se približava hvataju se europske pozicije. Na redu je domaća utakmica s Freiburgom, nakon čega slijedi velika utakmica kod prvaka Bayerna, jednog od najboljih europskih klubova u ovom trenutku, koji k tome igra u sjajnoj formi.

Uoči bundesligaških izazova Niko Kovač je za Bilid je rekao nešto protiv čega se žestoko bori FIFA, kao krovna svjetska nogometna asocijacija.  Naime, Kovač je ustvrdio nešto što većina odavno misli, a ne usuđuje se javno izreći, naime,  ne govori se o dopingu, kako neki tvrde, već prije svega o lijekovima protiv bolova.  “U nogometu nema ničega bez lijekova protiv bolova! Oni koji misle da je moguće igrati bez toga su u krivu. Zbog silnih napora tijela profesionalnih nogometaša imaju ‘velike zahtjeve”, rekao je bivši izbornik hrvatske nogometne reprezentacije te je dodao kako je njegova momčad na rubu. “Samo polovica igrača s kojima smo počeli sezonu je zdrava. I zato moram improvizirati….”, zaključio je hrvatski izbornik čije su izjave izazvale brojne kontroverze i polemike u Njemačkoj.

Prema istraživanjima koje je provela FIFA čak 70 posto igrača je tijekom Svjetskog prvenstva u Brazilu prije dvije i pol godine, na kojem je nastupila i hrvatska nogometna reprezentacija, koristilo  lijekove protiv bolova, protiv čega se FIFA žestoko bori. Trideset posto igrača uzimalo je lijekove protiv bolova na SVAKOJ utakmici, Bild je nakon izjava Nike Kovača prenio i izjavu bivšeg šefa Fifine liječničke komisije Jirija Dvoraka (68) koji tvrdi kako je korištenje lijekova u nogometu zapravo zlouporaba medicine. Naravno, tu rasprava ne staje, tek je počela i proširila se izvan Njemačke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.