Razočarani Lampard nakon otkaza: Ponosan sam na ono što sam ostvario

epa08514570 Chelsea's manager Frank Lampard (R) greets Leicester's manager Brendan Rodgers (L) at the end of the English FA Cup quarter final match between Leicester City and Chelsea FC at King Power stadium in Leicester, Britain, 28 June 2020. EPA/Tim Keeton/NMC/Pool EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications.

Iako je Chelsea na pojačanja potrošio čak 247 milijuna eura nakon otprilike polovice prvenstva nalaze se tek na devetom mjestu. Do vrha ih dijeli 11 bodova, a pet bodova su do zone koja vodi u Ligu prvaka. Kap je to koja je prelila čašu strpljenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema svemu sudeći Lampard je jedan od najgorih trenera Chelseaja u povijesti engleske lige, barem tako pišu engleski mediji u svojim analizama.

Kako je Chelsea obrazložio otkaz Lampardu, koji je kao igrač bio nogometna ikona kluba?

“Nikada nije dobro vrijeme za rastati se s legendom kao što je Frank, ali nakon dugog promišljanja i razmatranja odlučeno je da je potrebna promjena kako bi se do kraja sezone poboljšale igre i rezultati momčadi”, stoji u objavi Chelsea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oglasio se i gazda Chelseaja, Roman Abramovič, koji je o otkazu Lampardu izjavio:

“Ovo je jako teška odluka. Ne samo zato što imam savršen osobni odnos s Frankom i što ga neizmjerno poštujem. On je čovjek velike osobnosti i najviše radne etike. Međutim, u ovim okolnostima vjerujemo da je najbolje zamijeniti menadžera. Zahvaljujem se Franku i želim mu sve najbolje. On je ikona ovog velikog kluba i njegov status ovdje ostaje netaknut. Uvijek će biti toplo dočekan na Stamford Bridgeu”.

Prošle sezone Lampard je s Chelseajem osvojio četvrto mjesto, igrali su i finale FA kupa, no ove sezone londonski je klub sve dalje od sličnih rezultata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lampard je razočaran…

“Bila je velika privilegija i čast trenirati Chelsea, klub koji je toliko dugo veliki dio mog života. Prije svega, želim se zahvaliti navijačima na nevjerojatnoj podršci koju sam imao tijekom proteklih 18 mjeseci. Nadam se da znaju koliko mi je to značilo. Kada sam prihvatio ovu funkciju, shvatio sam izazove koji me čekaju u teškom periodu za klub. Ponosan sam na ono što sam ostvario i ponosan sam na igrače koji su iz omladinskog pogona ušli u prvu momčad i igrali dobro. Oni su budućnost kluba. Razočaran sam što nisam imao više vremena ove sezone da pomaknem klub prema naprijed, na veću razinu. Želim se zahvaliti gospodinu Abramoviču, Upravi, igračima, mojim suradnicima iz stručnog stožera i svima u klubu zbog njihovog rada i predanosti, posebno u ovim neviđenim i izazovnim vremenima. Momčadi i klubu želim sve najbolje u budućnosti”, napisao je Frank Lampard.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.