Real Madrid je kao i Luka Modrić – neuništiv

Foto: fah

Real Madrid još jednom je potvrdio da je  najboljem smislu tog značenja – Kraljevski klub. Gotovo nepobjediv kad ga je najvažnije pobijediti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I kad izgleda kako je zapravo pitanje trenutka kad će napokon posrnuti, pasti oni se dignu i osvoje još jedan trofej, i ponovno, naravno, onaj najveći – Ligu prvaka. Naime, u finalu Lige prvaka u Londonu slavio je Real protiv najvećeg iznenađenja ovog natjecanja Borussije Dortmund. Bilo je 2:0 za Kraljeve, hrvatski reprezentativac Luka Modrić odigrao je posljednjih desetak minuta, ako računamo sudačku nadoknadu. Modrić je tako osvojio svoju šestu Ligu prvaka u Realu te je postao najtrofejniji nogometaš u povijesti ovog kultnog madridskog velikana.

Protiv Reala nemate pravo na toliki broj promašaja

Nije sve izgledalo tako lako, odnosno nije izgledalo kao da će Real na kraju ipak uvjerljivo do svog 15. naslova europskog prvaka. Borussia je u prvom dijelu igrom deklasirala Real, međutim, nije zabila, a to je ono što Real ne oprašta, posebno tako nešto ne opraštaju u Ligi prvaka.  Ne možete protiv Reala u jednom takvom finalu propustiti četiri pet velikih prilika i očekivati da ćete pobijediti.  Real takav luksuz nemilosrdno kažnjava, i zato je to Real, najveći klub svih vremena, kao što je Luka Modrić najveći hrvatski nogometaš svih vremena.

Luka ostaje, a pojačani Real ponovno će biti favorit LP

Nakon velike pobjede postalo je napokon i jasno kako predsjednik Kraljeva Florentino Perez planira riješiti slučaj neuništivog Luke Modrića. Kako se oprostio veliki njemački nogometaš Toni Kroos tako je postalo jasno da će Modrić ostati u Realu. Uostalom, zašto ne bi? Luka je i danas, u 39. godini, sposoban igrati na najvećoj nogometnoj razini. Nadajmo se kako će to pokazati i na predstojećem Europskom prvenstvu u Njemačkoj, u dresu hrvatske reprezentacije, za koju, kao i uvijek, legendarni kapetan daje sto posto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Mislim da Luka ostaje s nama. Nastavit će još jednu sezonu”, rekao je Perez nakon pobjede Reala u finalu Lige prvaka na Wembleyu.

Recimo na kraju kako Luka ima čak 26 trofeja s Realom te je tako prestigao i bivše suigrače iz Reala, francuskog nogometaša Benzemu te brazilskog igrača Marcela. Sjećate li se Marcela? U dresu Brazila na Svjetskom prvenstvu 2014. u Brazilu dao je autogol na utakmici protiv Hrvatske. Luka Modrić je također igrač s najviše nastupa u finalima Lige prvaka otkad se igra u ovom izdanju, kapetan Vatrenih je šest puta igrao finale LP-a, dosad je to pošlo za rukom samo legendama Paolu Maldiniju te velikom Portugalcu Cristianu Ronaldu.

Real je ove sezone s Lukom osvojio dvostruku krunu, Ligu prvaka te La Ligu. Uskoro, nakon Eura, u Real dolaze Endrick i Kylian Mbappe. S takvim igračima, s Lukom Modrićem, Real će i sljedeće sezone, kada se Liga prvaka igra u novom formatu, biti jedan od najvećih favorita. Kao i uvijek kad je Liga prvaka u pitanju, tko ako ne Real? Pogotovo ako za taj Real igra kapetan hrvatske reprezentaciije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.