Redsi ili Sevilla – bitka za prestižni trofej

Benfica i Dnipro nisu uspjeli prethodne dvije godine srušiti Sevillu u finalu. Može li Liverpool srušiti snove Seville da postane prva ekipa koja je pet puta osvajala Europa ligu (Kup UEFA)?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2006., 2007., 2014. i 2015. Andalužani su osvojili ovo veliko europsko natjecanje. Kao da su pretplaćeni na finalnu utakmicu. Ove sezone za protivnika imaju preporođeni Liverpool, na čelu sa karizmatičnim trenerom Jurgenom Kloppom. Jednom od najvećih europskih klubova bila bi to četvrta titula u Europa Ligi (Kupu UEFA), uz još pet titula prvaka Europe.

Europa liga je nogometno natjecanje koje je pod nazivom Kup velesajamskih gradova ustanovljeno daleke 1955. Od 1971. se igralo kao Kup UEFA, da bi 2009. dobilo današnji format i naziv.

Redsi su bez europskog trofeja punih 15 godina. Veliko finale Europa lige ove godine igra se na St. Jakob-Park, Basel i počinje u 20:45 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.