Regionalna liga, jedna od tema sastanka vodećih ljudi nogometnih saveza!

Foto: fah

Na sastanku čelnika nogometnih saveza iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije, Slovenije, Srbije i Hrvatske, koji je u jučer održan u Opatiji, razgovaralo se o više tema, a posebna pažnja posvećena je sigurnosti na nogometnim natjecanjima, no bilo je i govora o formiranju Regionalne lige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Predstavnici saveza su izrazili veliku zabrinutost u pogledu sigurnosne situacije na svojim stadionima, a o čemu je upoznat UEFA predstavnik Marc Timmer, voditelj Odjela za sigurnost i stadione. Jedinstveni je stav da bez učinkovitog i integriranog djelovanja državnih institucija ovaj problem nogometne organizacije ne mogu riješiti same. Bez toga se ne će moći omogućiti nogometašima i njihovim organizacijama, te najvećem dijelu navijača da se natječu, odnosno uživaju u nogometu bez incidenata, pirotehnike i verbalnog nasilja”, objavljeno je na internetskom portalu Hrvatskog nogometnog saveza.

Ovi savezi su na svom prvom sastanku, održanom u Ljubljani u siječnju ove godine, potpisali memorandum o suradnji. Osim o sigurnost na nogometnim natjecanjima, na sastanku u Opatiji razgovaralo se o regionalnom natjecanju kroz koje bi klubovi pokušali izboriti izlazak u Europu.

Regionalno natjecanje bit će ponovo tema na predstojećem sastanku predsjednika i glavnih tajnika Uefinih saveza članova koji će se održati u rujnu ove godine” – izvjestili su čelnici medije o ovoj temi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pretpostavlja se kako bi Regionalna liga bila sastavljena od desetak klubova s područja Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije, Slovenije, Srbije i Hrvatske, a klubovi poput Dinama, Hajduka, Željezničara, Partizana i Crvene zvezde imali bi osigurano mjesto u njoj, špekulira se u regionalnim medijima.

Pitanje koje prije formiranja treba rješiti, ako do toga uopće i dođe jer su neki klubovi poput Hajduka javno odbili takvu soluciju, jest stanje na tribinama i oko stadiona, nasilje i sigurnost gledatelja. Bez toga bilo bi suludo uopće pokrenuti ovakvo natjecanje, koje bi osim sportskih rezultata punilo i rubrike crne kronike.

Zaključeno je da će se nastavak međusobne suradnje u natjecanjima, razmjeni iskustava te kadrova i dalje nastaviti i poboljšavati. Već je dogovoren i sljedeći sastanak koji će se održati uz domaćinstvo Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine u studenome u Sarajevu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.