Site icon narod.hr

Rekorderi po plaćama u Europi: Nakon Koemanove čistke na Nou Campu Barcelona znatno rasteretila proračun

Foto: fah

Pod vodstvom novog trenera, Nizozemca Ronalda Koemana, koji se na svoj način ”obračunao” s igračima na koje više ne računa, Barcelona je napravila veliko čišćenje u svlačionici. Naime, oprostili su se s dugogodišnjim zvijezdama, itekako zaslužnim igračima spomenutog kluba, od Ivana Rakitića do Luisa Suareza, Artura Vidala… Svi oni prodani su za simbolične svote novaca novim klubovima, primjerice, bivši hrvatski reprezentativac, Ivan Rakitić, otišao je, ili bolje rečeno vratio se, u Sevillu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dakle, od tih transfera Barcelona nije zaradila gotovo ništa, neki će reći kako se Barca korektno ponijela prema nogometašima koji su zadužili klub, no motiv nije bio takav da bi se Barcin potez mogao okarakterizirati kao plemenit. Naime, Barca nije zaradila gotovo ništa, no njihov će proračun za plaće biti rasterećen, iako će možda skupiti koji milijun za određene bonuse,

Podsjetimo, samo plaća urugvajske zvijezde, Luisa Suareza, koji je vrlo blizu prelaska kod Simeonea u Atletico Madrid, prošle je sezone iznosila 23.4 milijuna eura, a uz njega ogromne ugovore imali su Ivan Rakitić i Arturo Vidal.

Hrvatski nogometaš je za prošlu sezonu zaradio nešto preko 13 milijuna eura, Arturo Vidal je dobio devet milijuna, a tu je gotovo i pet milijuna eura, kolika je bila plaća prije odlaska u Juventus Arthura Mela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Barcelonu je stigao Miralem Pjanić iz Juventusa, koji će zarađivati oko milijun eura i neće biti opterećenje, najbolje plaćen je, naravno, onaj najbolji, Lionel Messi, sa zaradom od gotovo 70 milijuna eura, visoke plaće imaju prošle sezone katastrofalni Antoine Griezmann (45 milijuna) i Philippe Coutinho (23 milijuna).

Ukratko, proračun za plaće je koliko – toliko rasterećen, no nema dvojbe, Barcelona će morati naći dodatnog prostora budući da su bili apsolutni rekorderi po plaćama u Europi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version