Site icon narod.hr

Remi Slovačke i Rumunjske koji ih je odveo u osminu finala

epa11439860 Players of Romania celebrate after the UEFA EURO 2024 group E soccer match between Slovakia and Romania, in Frankfurt Main, Germany, 26 June 2024. EPA/YOAN VALAT

U dvoboju posljednjega kola skupine E Europskog prvenstva u Frankfurtu su nogometaši Slovačke i Rumunjske odigrali 1-1 (1-1), što je rezultat koji je obje momčadi odveo u osminu finala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slovaci su poveli preko Ondreja Dude (24), a za Rumunje je izjednačio Razvan Marin (37pen).

Gotovo cijela Europa nagađala je da će Slovaci i Rumunji odigrati bez golova i tako proći u osminu finala. To se i dogodilo, ali uz mnogo “vatre” na terenu, puno više od očekivanoga. Slovaci su poveli, a Rumunji poravnali iz kontroverznog penala jer mnogi vjeruju da prekršaja uopće nije bilo, a ako je i bilo, dogodio se izvan kaznenog prostora.

Rumunji su tako postali pobjednici te skupine, posve neočekivano jer su u mnogim prognozama bili autsajderi. Slovacima je uspjeh plasman među 16 najboljih, a nagrada će im biti dvoboj sa Španjolskom ili Engleskom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmica je nakon toga ušla u mirniju fazu, fazu čekanja i na rezultat iz druge utakmice pa su na kraju jedini gubitnici iz te skupine ispali Ukrajinci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version