Repeša: postavili smo letvicu jako visoko

Hrvatska muška košarkaška reprezentacija danas se okupila u Svetom Martinu na Muri na početku priprema za nastup na Svjetskom prvenstvu koje će se od 30. kolovoza do 14. rujna održati u Španjolskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“S rezultatima na prošlogodišnjem Eurobasketu u Sloveniji i time kako smo igrali postavili smo letvicu jako visoko. Naši navijači očekuju da nastavimo tako, štoviše da napravimo korak naprijed ako je moguće. Zato su pred nama velike obaveze i očekivanja. Moramo se dobro pripremiti, napraviti dobar sustav igre i želio bih da nas posluži zdravlje, a sve će drugo doći samo po sebi, i dobre igre i dobri rezultati. Zajedno smo već treću godinu, ‘kostur’ ekipe je poznat. Znamo da je bez momčadskog duha na reprezentativnoj razini teško doći do velikog rezultata. Sve to moramo napraviti za psotizanje željenog cilja”, izjavio je izbornik Jasmin Repeša, koji je prokomentirao i snagu hrvatskih suparnika u skupini.

“Gledao sam dva puta Filipine, koji su pobijedili Kinu i izgubili od Irana. Nimalo bezazlena ekipa iako je ‘na papiru’ outsider. Mi se sa svoje strane moramo pripremiti za svakog protivnika na identičan način i svakog protivnika shvatiti jako ozbiljno. Prerano je detaljnije govoriti o protivnicima zato što svi tek počinjemo s pripremama, više ćemo znati za 20-ak dana. No, na Svjetskom prvenstvu nema laganih protivnika. Portoriko, ako mu se dozvoli da igra na način koji njemu odgovara može dobiti svakoga. Trenutačno imaju problema s ozljedama, ali imaju jako veliku bazu tako da i pojedini otkazi neće utjecati na kvalitetu ekipe. Za Argentinu znamo da je na svakom svjetskom prvenstvu ili olimpijskim igrama kandidat za medalju. Ne smijemo podcijeniti niti Senegal, jer su i afričke reprezentacije svakim danom sve konkurentnije”.

Glavni tajnik Hrvatskog košarkaškog saveza Željko Drakšić podsjetio je kako je Hrvatska jedna od samo četiri europske zemlje koja je izborila nastup na ovogodišnjim svjetskim prvenstvima u dva najpopularnija momčadska sporta, nogometu i košarci. Uz Hrvatsku to je uspjelo još samo Španjolskoj, Francuskoj i Grčkoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska će u Svetom Martinu na Muri ostati 10 dana. Slijedi odlazak u Slavonski Brod gdje će odigrati dvije utakmice protiv Kanade, a potom slijedi petodnevni boravak u Zagrebu prije odlaska na turnir u Pau (8-10. kolovoza) na kojemu će još sudjelovati reprezentacije Francuske, Srbije i Grčke. Osim na turniru u Pauu, Hrvatska će igrati još i na turniru u Badaloni (20-21. kolovoza) uz Španjolsku, Meksiko i Ukrajinu, dok će posljednju provjeru imati 26. kolovoza protiv Litve u Areni Zagreb.

Hrvatska će u prvom krugu SP u Španjolskoj igrati u skupini B u Sevilli, a suparnici će joj biti Filipini (30. kolovoza), Argentina (31. kolovoza), Senegal (1. rujna), Grčka (3. rujna) i Portoriko (4. rujna). Plasman u osminu finala izborit će četiri najbolje reprezentacije iz skupine.

Repeša je na pripreme pozvao 17 igrača od kojih će 12 povesti na SP u Španjolsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POPIS IGRAČA HRVATSKE REPREZENTACIJA:

Braniči: Roko-Leni Ukić, Oliver Lafayette, Rok Stipčević, Krunoslav Simon, Bojan Bogdanović

Krila: Mario Hezonja, Fran Pilepić, Luka Babić, Damjan Rudež, Dario Šarić, Mario Delaš, Damir Markota

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Centri: Miro Bilan, Darko Planinić, Ante Tomić, Luka Žorić, Lukša Andrić

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.