Rijeka nositelj u 4. pretkolu Europske lige: Što Hajduk može očekivati od ždrijeba?

Foto: fah

Hajduk je u Ukrajini slavio 3:0 protiv Oleksandrije, rezultat je mnoge iznenadio, što je najvažnije zahvaljujući pobjedi Splićani su praktički osigurali play-off Europske lige i priliku da osiguraju jesen u Europi. Iskreno rečeno bila bi to u neku ruku senzacija. Pobjeda u Ukrajini je inače na šestom mjestu najvećih gostujućih pobjeda bijeli u europskim kupovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hajduk se s obzirom na rezultat mirno može posvetiti ždrijebu o kojem ovisi što se može očekivati od finala ovih europskih kvalifikacija. Inače, ždrijeb je na hrvatski Dan domovinske zahvalnosti i dan branitelja 5. kolovoza, dakle, idući petak. Hajduk, nažalost, neće biti nositelj.

Mogući suparnici našem klubu mogu biti bilo koje momčadi koje ispadnu u 3. pretkolu Lige prvaka, a imaju dovoljan koeficijent da budu nositelji, teoretski to može biti i zagrebački Dinamo, pišu neki mediji, iako je realnije očekivati Rosenborg, APOEL, Olympiakos, Celtic, Plzen, Ludogorec, Ajax, Fenerbahce ili Monaco. Kako god okrenete radi o protivnicima koji su vrlo jaki za naše predstavnike, teško je očekivati da bi Hajduk uspio izbaciti jedan Monaco, iako je, naravno, u sportu sve moguće.  Ipak Monaco dolazi iz lige petice i u odnosu na naše prilike bogat je klub.

Ako idemo nabrajati dalje Hajduk bi mogao izvući Genk, Lille, Krasnodar, Rapid,  Liberec, Maribor, Makabi Tel Aviv, Spartak, Austriju Beč, Bilićev West Ham, Herthu, Panathinaikos, ako svi oni prođu 3. pretkolo Europske lige. Podsjetimo,  Bilićev West Ham poražen je u Sloveniji od Domžala, doduše minimalno.  Maribor ili Liberec nam se čine kao najbolji izbor, no, o tom potom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dobra vijest je da će Rijeka, ako prođe, biti nositelj u četvrtom pretkolu, što bi joj trebalo omogućiti i lakšeg protivnika. Mnogi su otpisali Lokomotivu s obzirom na remi na praznom Maksmiru u prvoj utakmici 3. pretkola, no, rezultat 0:0 varljiv je rezultat, neki će reći da zagrebački klub još uvijek nije rekao posljednju riječ. Ako prođe Lokomotiva, naravno, neće biti nositelj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.