(FOTO) Rijeka izborila finale Kupa Hrvatske nakon preokreta protiv Osijeka, gosti iz Slavonije ogorčeni zbog suđenja

Foto: fah

Nogometaši Osijeka poraženi su polufinalu Kupa Hrvatske na sablasno praznoj Rujevici od Rijeke iako su imali vodstvo od 2:0. Nakon toga isključen im je Kleinheisler, pa su primili tri pogotka. Poslije utakmice bili su izuzetno nezadovoljni suđenjem. Naime, glavni sudac utakmice bio je Igor Pajač, koji je, prema pisanju dijela medija, ”razbjesnio goste”. Sudac je zbog ljutitih Osječana jedva napustio Rujevicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Domaća momčad pobjednički pogodak postigla je pet minuta prije kraja susreta. Sterling Yateke vrlo je preciznim udarcem s ruba kaznenog prostora okrunio brzu kontru Riječana i asistenciju Lončara, pišu Sportske novosti. Ipak, recimo da su se gosti iz Osijeka na kraju mogli vratiti, naime, u sudačkoj nadoknadi Pandur se iskupio za pogrešku kod drugog gola i fantastično obranio Silvin udarac te sačuvao pobjedu Rijeke.

Riječani su izjednačujući gol zabili u 73. minuti. Talys je laktom u skoku nakon kornera pogodio Velkovskog, Pajač je dosudio jedanaesterac, nisu pomogli žestoki prosvjedi Osječana zbog kojih je s klupe potjeran Karlo Primorac, VAR je potvrdio odluku, Čolak je mirno realizirao kazneni udarac za domaću momčad.

Naravno, prije izjednačenja Riječani su se vratili u igru tako što su u 66. minuti smanjili rezultat na 2:1. Ubacio je Štefulj, loptu je primirio Murić i onda izvrsnim udarcem ljevicom s 10-ak metara svladao nepomičnog Ivušića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada su Osječani zabili za 2:0 činilo se kako je priča na Rujevici završena, sretno po goste. No, samo se tako činilo. Nešto se pitalo Rijeku, suca Pajača i VAR. Naime, u 3. minuti drugog dijela susreta gosti su stigli na korak do finala, Pandur je vrlo loše ispucao loptu koju je prihvatio Bočkaj i fantastičnim udarcem udvostručio prednost gostiju!  S obzirom na 2:0 Osijek je imao lijepu prednost, no, samo osam minuta kasnije Pajač je pokazao drugi i isključujući žuti karton Kleinheisleru, Osijek je tako ostao s igračem manje na travnjaku.

U jednoj ravnopravnoj utakmici, uz podatak da je Osijek u prvom dijelu ipak bio malo bolji, gosti su do vodstva došli u 16. minuti. Silva se izborio između dvojice suparnika za loptu, izvrsno asistirao Bočkaju koji je pogodio mrežu Pandura! Rano vodstvo otvorilo je utakmicu, koja je bila na trenutke dostojna polufinala. Šteta što je burnu završila i što će se nakon utakmice dobrim dijelom pričati o suđenju. I po tome se vidi kako se sve polako vraća u normalu.

Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah

Stadion na Rujevici. Sudac: Igor Pajač (Sv. Ivan Zelina).Bez gledatelja. Žuti kartoni; Smolčić, Velkovski,  Lepinjica, Halilović (Rijeka), Kleinheisler, Jugović, N’Dockty Talys, Silva, Žaper (Osijek). Crveni karton: Kleinheisler (Osijek) u 56. minuti, Smolčić (86′, drugi žuti karton na klupi).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

RIJEKA: 3

Pandur, Capan, Galović (od 54′ Velkovski), Smolčić (od 67′ Yateke), Tomečak, Halilović (od 54′ S. Lončar) , Lepinjica, Štefulj, Andrijašević, Gorgon (od 54′ Murić), Čolak (od 90′ Escoval).

OSIJEK: 2

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivušić, Silva, Kleinheisler, Majstorović, Grezda (od 62′ Jugović), Bočkaj, Talys (od 89′ N’Dockoty), Žaper (od 86′ Mbakogu), Škorić, D. Lončar, Marić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.