Rijeka uoči ‘najvažnije utakmice u povijesti’: Forma nije blistava, a ni igrački kadar nije kao što je nedavno bio!

Foto: fah

Nogometaši Rijeke sinoć su nakon velike drame, promašenog jedanaesterca i sedam do osam velikih prilika, u sudačkoj nadoknadi svladali momčad Lokomotive te tako ipak koliko – toliko ostali u utrci za glavnim konkurentom Dinamom. Aktualni prvak na Rujevici je slavio 2:1, sve do 80. minute Riječani su pred svojim navijačima gubili od ipak prosječne Lokomotive što je samo dokaz tvrdnji onih koji uporno govore kako je ova Rijeka, bez Franka Andrijaševića, puno slabija od one prošlosezonske kad je u Rijeku prvi put u povijesti stigao naslov prvaka države te dvostruka kruna.  No, i takva Rijeka, na Rujevici, uz pomoć Armade, može u jednoj utakmici svladati puno jače protivnike od sebe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Takva pobjeda najbolji je stimulans ili doping za sljedeće utakmice”, rekao je trener Rijeke, Matjaž Kek, poslije sinoćnje prvenstvene utakmice.  Nakon Lokomotive već u utorak na redu je, kako će mnogi reći, najveća utakmica u povijesti kluba. Rijeka je prije tridesetak i nešto godina na Kantridi igrala i protiv Reala, teško je reći da je Olympiacos i utakmica protiv grčke momčadi najveća u povijesti kluba. Možda u novijoj povijesti?

Uzvratni dvoboj play-offa Lige prvaka protiv favorizirane grčke momčadi – Olympiacosa na rasporedu je u utorak od 20:45 sati.  U prvoj utakmici, u Pireju, Rijeka je poražena iako je dobrim dijelom vodila, Grci su pobjednički pogodak za 2:1 postigli u sudačkoj nadoknadi. Pobjeda Grka, treba iskreno priznati, potpuno je zaslužena. Jaka je to i kompaktna, iskusna europska momčad koja je na svom terenu lomila i puno jače ekipe od Rijeke.

Trener Matjaž Kek je navijačima otkrio dvije sjajne vijesti za uzvratnu utakmicu na Rujevici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Gorgon i Kvržić su dobro, mogli bi konkurirati za Ligu prvaku…” Naravno, sjajne su to vijesti s obzirom kako Rjeka nema ni blizu onu širinu na klupi kao što je to imala u jednom dijelu prošle sezone ili kao što to ima grčka momčad. Kek tvrdi kako je pobjeda protiv Lokomotive zaslužena. I doista, ima pravo, Rijeka je napadala, promašivala, golman Lokomotive radio čuda na golu.

“Ja sam znao da ćemo imati poteškoća i problema, ali možda je u ovom trenutku najvažnije da smo pobijedili. Vidjet ćemo što je ova utakmica donijela”, rekao je Kek.  Momčad Rijeke pobjedom protiv Lokomotive ipak je sam sebi stvorila prostor za mirnu pripremu za utakmicu u utorak, koja, nažalost, neće biti prenošena na HRT-u.

“Mislim da je bilo odlučujuće to htijenje, ta želja. Gurali su naprijed, radili i greške, što je normalno. Znao sam da će tako biti. Možda nas je primljeni gol u ranoj fazi odmah spustio 30 do 40 posto, ali pjesma s tribina nije prestajala i to te gura naprijed. Zato kompliment navijačima i čestitke igračima”, zaključio je slovenski strateg na klupi Rijeke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako želi izbaciti Olympiacis hrvatska momčad mora pobijediti 1:0 bez primljenog pogotka. U slučaju pobjede od 2:1 za Rijeku igrali bi se produžeci i tako dalje. Pobjeda od dva i više razlike vodi Rijeku u grupnu fazu Lige prvaka, svaki remi ili poraz, naravno, kraj je riječkih snova o najjačoj klupskoj nogometnoj ligi na svijetu.

Play-off Lige prvaka te Europske lige pokazao je, nažalost, i brojne slabosti hrvatskih klubova u Europi. Tek je Dinamo izbjegao poraz i tu u posljednjim sekundama na Maksimiru protiv albanske momčadi. Uz Rijeku izgubio je Hajduk 2:0 u Liverpoolu od Evertona te Osijek u Gradskom vrtu od bečke Austrije. Iako nije pobijedio na svom travnjaku od svih hrvatskih klubova Dinamo još uvijek ima najveće, iako ne i velike, šanse za prolazak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.