Robert Matteoni: ‘Utakmica s Engleskom bit će najteža dosad jer je ulog najveći’

Foto: snimka zaslona

Odbrojavamo do srijede i polufinala Svjetskog prvenstva u nogometu, sraza moćnih Vatrenih i Gordog Albiona. Gosti Teme dana bili su Ana Muhar, dopisnica Jutarnjeg lista iz Londona i Robert Matteoni, novinar Sportskih novosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Muhar je rekla kako je u Engleskoj atmosfera sjajna jer Engleska je ipak domovina nogometa. U Londonu se pratila svaka utakmica. Svi imamo prijatelje, susjede ili kolege koji pripadaju različitim nogometnim nacijama tako da smo zajedno navijali, veselili se i plakali.

Dodala je da su Englezi vrlo, čak i suviše, samouvjereni što bi moglo ići nama u korist. Vesele se što ne moraju igrati protiv Rusa i čini se da nemaju veliki strah. Jedini ozbiljni protivnik kojeg vide je Luka Modrić.

Osvrnula se i na Brexit. Rekla je kako smatra da je referendum danas da bi rezultat bio drugačiji. Općenita atmosfera puno je manje entuzijastična nego je bila prije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Matteoni je naglasio da se reprezentativci Engleske i njihov izbornik uglavnom razgovaraju sa hvalospjevima o vrijednosti hrvatske reprezentacije jer je to objektivno stanje stvari na terenu. Volio bi da Englezi kao reprezentativci podcijene hrvatsku reprezentaciju jer bi nam to olakšalo put prema finalu.

Istaknuo je da će ova utakmica sa Engleskom biti najteža do sada jer je ulog najveći. Ulazak u finale svjetskog prvenstva je stvar koja se događa jednom ili dva puta u povijesti. Za Hrvatsku je ovo izuzetna prilika, a isto i za Engleze koji već jako dugo nisu napravili značajniji svjetski iskorak u nogometu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.