Site icon narod.hr

Robert Prosinečki: ‘Zašto se SZO nije na vrijeme uključila i rekla da je situacija ozbiljna, sad tek najavljuju katastrofični scenarij?’

Foto: fah

Robert Prosinečki demantirao je glasine o preuzimanju izborničke pozicije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ma ne znam tko je to uopće napisao, nema ništa od toga, nikakve kontakte nisam imao ni s kim iz Azerbajdžana! Baš ni s kim. Nema to nikakve veze s istinom…”, kaže za Sportske novosti.

Komentirao je navodnu preporuku koju je Svjetska zdravstvena organizacija uputila UEFA-i da odustane od svih nogometnih natjecanja u sljedećih 18 mjeseci.

” To zvuči katastrofično. Međutim, zanima me nešto drugo: zašto se ta organizacija nije na vrijeme uključila u ovaj problem pandemije? Zašto nije pravodobno reagirala? Pa imali su svoje ljude u Kini, zašto nisu onda rekli koliko je situacija ozbiljna? Da su to učinili, onda bi manje ljudi u svijetu nastradalo od tog virusa, sve bi bilo drukčije da je jasno rečeno kakva nam pošast prijeti? Onda, kad su morali i trebali, nisu reagirali, a sad najavljuju katastrofični scenarij… Naravno da treba poslušati sve savjete stručnjaka i pridržavati se mjera zaštite, ali ne mogu se oteti dojmu da su stručnjaci zakasnili, trebali su ranije reagirati”, ističe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako će ova odgoda Eura utjecati na reprezentaciju Hrvatske, neki su ključni igrači stariji od 30 godina?

“Kako nama, tako i drugima! Želim samo još jednom ponoviti: mala zemlja kao što je Hrvatska, radi fantastične rezultate na velikim natjecanjima, pa to je nemoguće što Hrvatska znači u nogometnom svijetu! Hrvatska je, kad se sve zbroji i oduzme, definitivno nogometno najjača zemlja na Globusu – tako mala zemlja ima broncu i srebro sa SP-a, igramo na gotovo svakoj završnici velikih natjecanja, pa to je pravo čudo! Istina je da mi ponekad želimo i više nego što je ostvareno, ali nismo realni, naši su rezultati zapravo fenomenalni”, zaključuje.

Je li pratio zbivanja u Dinamu i odlazak trenera Nenada Bjelice?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ne previše. Otprilike znam što se događalo, ali ipak nemam dosta informacija za nekakav komentar, pa je bolje da ništa ne govorim, jer ne bih želio da netko pogrešno protumači moje riječi. Istaknut ću tek da je Bjelica napravio sjajan posao u Dinamu, odličan je trener i donio je navijačima mnogo radosti odličnim igrama i rezultatima Plavih”, kaže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version