Site icon narod.hr

Rođendanska proslava za maestra Modrića

Osijek, 08.09.2024 - Utakmica nogometne Lige nacija između Hrvatske i Poljske na Opus Areni u Osijeku. Na slici Luka Modrić foto HINA/ Damir SENČAR/ ds

Luka Modrić danas je napunio 39 godina. Sjajan rođendanski poklon bila je pobjeda Vatrenih protiv Poljske u Ligi nacija prekrasnim pogotkom upravo hrvatskog kapetana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Luka je taman odradio obaveze prema medijima, uputio se prema svlačionici i odškrinuo vrata prije negoli se odajama Vatrenih na Opus Areni prolomio spontan i gromoglasan pljesak. I potrajao dovoljno dugo da i njemu postane nelagodno. Koliko god bio svjestan činjenice da je 180. nastup za Vatrene okrunio još jednom maestralnom izvedbom i velemajstorskim pogotkom koji je Hrvatskoj donio vrijednu pobjedu nad Poljskom u drugom kolu novog izdanja Lige nacija, piše Hrvatski nogometni savez čiju objavu donosimo u cijelosti.

I baš kad je napravio “počasni” krug da bi od svakog ponaosob primio čestitke za još jednu briljantnu izvedbu u najdražem dresu, a prvi val aplauza počeo jenjavati, kuhar reprezentacije Tomica Đukić na kolicima je dogurao tortu u čast slavljenika koji će otprilike sat vremena poslije dočekati 39. rođendan. Prskalice su zaiskrile baš kao i suze radosnice u Lukinim očima… I ne samo u Lukinim očima jer… tko to može ostati ravnodušan na najezdu emocija koje su navirale svakim novim udarcem dlanom o dlan male, ali silno ponosne hrvatske nogometne obitelji u utrobi osječkog nogometnog  hrama.

– Joooj, nemojte, pa nije još rođendan!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije išlo… Nije bilo moguće. Uostalom, budimo realni, scenarij nije mogao biti ljepši. Sve se idealno uklopilo. Okrugli jubilej. Rođendan. Pobjeda. I remek-djelo hrvatske nogometne moderne.

– Dečki, čestitam vam na pobjedi. Kapa do poda za današnju igru, dugo nismo bili ovakvi. Ovo je pravi putokaz, Hrvatska će opet biti kao što je bila. Vjerujte u sebe, kad nam se vrate oni koji nedostaju to će opet biti top. Ponavljam, samo vjera u sebe, puno energije, emocija i ljubavi. Dragi Bog nas je nagradio. Dobro se odmorite i eto nas opet za dvadesetak dana. A tebi, kapetane, sretan rođendan u ime Hrvatskog nogometnog saveza, predsjednika, cijelog stožera i tvojih suigrača. Da nas, ako dragi Bog da, i dalje vodiš i budeš s nama te da te momčad podržava kao i dosad, rekao je izbornik Zlatko Dalić.

– A što da kažem, 180. nastup i još gol za 39. rođendan! Nema se što više reći, poručila je team menadžerica Iva Olivari.

– Hvala svima na preuranjenim čestitkama. Ovako se igra i bori za Hrvatsku, ovako treba nastaviti. Pred nama je… Zapravo, pred vama je velika budućnost, ha, ha, ha… Ovo je putokaz i pokazatelj da i dalje imamo pravu momčad. Vjerujmo u nas i nastavimo prema novim pobjedama!, rekao je Luka Modrić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version