Roland Garros: Bez Hrvatica u osmini finala

Hrvatska tenisačica Mirjana Lučić-Baroni nije uspjela izboriti mjesto u osmini finala Roland Garrosa nakon što ju je u petak u 3. kolu svladala domaća predstavnica Alize Cornet s 4-6, 6-3, 7-5.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lučić-Baroni je odlično počela dvoboj na središnjem terenu u Roland Garrosu, osvojila prva četiri gema i imala priliku povesti i 5-0. Cornet se ubrzo oporavila od početnog šoka i uspjela vratiti jedan break zaostatka, ali je u drugom pokušaju hrvatska tenisačica iskoristila servis za osvajanje prvog seta. U drugom setu je Francuskinja iz niza od pet gemova, u kojem nijedna tenisačica nije uspjela držati servis, izašla s prednošću 5-3 te potvrdila treći break za osvajanje druge dionice dvoboja. Cornet je u trećem gemu prva došla do prednosti breaka i u odlučujućem setu, ali je već u sljedećem Lučić izjednačila. Hrvatska tenisačica je pri vodstvu 4-3 propustila dvije prilike za break, pa kod 4-4 izgubila servis. No, još jednom se vratila, izjednačila na 5-5 i imala dvije prilike za osvajanje 11. gema. No, i tom je prilikom Cornet uspjela istrčati mnogo teških lopti te isprovocirati pogreške Lučić-Baroni.

Upravo ti promašaji su odveli 33-godišnju Hrvaticu u poraz. Nakon breaka za 6-5 Cornet je uspjela izboriti i iskoristiti prvu meč-loptu za konačnih 4-6, 6-3, 7-5. Lučić-Baroni je dvoboj završila s 41 izravnim poenom i 59 neforsiranih pogrešaka. Cornet je imala 25 izravnih poena i samo 26 neforsiranih pogrešaka. Francuskinja je u trećem pokušaju prvi put prošla u osminu finala domaćeg Grand Slam turnira, u kojoj ju čeka Ukrajinka Jelina Svitolina. Tako je Hrvatska ostala bez predstavnica u pojedinačnoj konkurenciji na Roland Garrosu, s obzirom na to da je 7. tenisačica svijeta Ana Ivanović za 53 minute sa 6-0, 6-3 svladala 18-godišnju Osječanku Donnu Vekić.  TENISAČICE – 3. kolo: Alize Cornet (Fra/29) – MIRJANA LUČIĆ-BARONI (HRV) 4-6, 6-3, 7-5 Ana Ivanović (Srb/7) – DONNA VEKIĆ (HRV) 6-0, 6-3 Jelina Svitolina (Ukr/19) – Annika Beck (Njem) 6-3, 2-6, 6-4

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.