Roland Garros: Trijumf Ivana Dodiga i Latishe Chan u ‘miksu’

Foto: fah

Hrvatski Davis Cup reprezentativac Ivan Dodig i tajvanska tenisačica Latisha Chan pobjednici su Roland Garrosa u konkurenciji mješovitih parova, nakon što su u finalu nadigrali Splićanina Matu Pavića i Kanađanku Gabrielu Dabrowski sa 6-1, 6-7 (5), 10-8 te tako zaustavili njihov pobjednički niz započet na ovogodišnjem Australian Openu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodig i Chan su puno bolje započeli dvoboj i s tri ‘breaka’ lakoćom osvojili prvi set. Hrvatsko-tajvanski par vodio je sa 5-3 i u drugom setu, ali Ivan Dodig nije uspio odservirati za pobjedu. Drugu priliku za trijumf u dva seta Dodig i Chan su imali u ‘tie-breaku’, u kojem su poveli 5-1, ali i izgubili sljedećih šest poena.

Pavić i Dabrowski ipak nisu uspjeli velikim preokretom doći do drugog uzastopnog Grand Slam trofeja. Kod rezultata 8-8 u odlučujućem, produženom ‘tie-breaku’, Pavić je napravio dvostruku pogrešku, a Dodig u sljedećem poenu servisom natjerao Dabrowski na pogrešku koja mu je u trećem finalu donijela prvi Grand Slam naslov u mješovitim parovima.

Dodig je prethodno izgubio finala Roland Garrosa 2016. i Australian Opena 2017. godine, a oba puta partnerica mu je bila Indijka Sania Mirza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Paviću je ovo također bilo treće finale i prvi poraz. U paru s Dabrowski je osvojio ovogodišnji Australian Open, a s Njemicom Laurom Siegemund osvojio je US Open 2016.

Pobjednički par Dodig – Chan će podijeliti glavnu nagradu od 120.000 eura, dok su Pavić i Dabrowski zajedno zaradili 60.000 eura.

Roland Garros, mješoviti parovi – finale

Tekst se nastavlja ispod oglasa

IVAN DODIG / Latisha Chan (HRV-Tjv/2) – MATE PAVIĆ / Gabriela Dabrowski (HRV-Kan/1) 6-1, 6-7 (5), 10-8

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.