Site icon narod.hr

Romano: Prva slika Olma kao igača Barcelone

Foto: x

Dani Olmo definitivno potpisuje za Barcelonu. Pouzdani insajder Fabrizio Romano tvrdi da je transfer završen i da je slika koju je objavio prva slika Olma kao igača Barcelone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Leipzig će dobiti 55 milijuna eura fiksno i eventualno bonuse u visini od 7 milijuna eura. Olmo će potpisati na šest godina. Španjolski ofenzivac ranije je dogovorio sve uvjete suradnje s Barcelonom, a jučer je Barcin sportski direktor Deco završio posao u Njemačkoj.

“Ovo je prva slika Olma kao igrača Barcelone. Upravo je sletio. U avionu sjedi uz Barcinog sportskog direktora Deca, koji je bio ključ postizanja dogovora s Leipzigom. Tu su još igračev otac Miguel Olmo te Danijevi zastupnici Juanma Lopez i Andy Bara”, objavio je Romano.

Dinamo zaradio bogatstvo

Od ovoga transfera zaradu ima i Dinamo. Naime, prodali su ga Leipzigu za 29 milijuna eura. Prvak Hrvatske u ugovor je ugradio klauzulu po kojoj mu pripada i 20 posto od zarade koju će njemački klub imati prilikom Olmove prodaje. Tako, ako Leipzig proda Olma u Barcelonu za samo fiksnih 55 milijuna eura, bez da se ostvare bonusi, Leipzigov profit u odnosu na ono što je za njega platio Dinamu iznosi 26 milijuna eura. Od tog iznosa bi Dinamu išlo 20 posto ili 5.2 milijuna eura.

Dinamo je Olma 2014. doveo besplatno iz Barcine akademije La Masije još kao 16-godišnjaka, a ukupno bi zaradio više od 34 milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version