Ronaldo poručio: ‘Nisam silovatelj, odbijam hraniti medijski spektakl’

Foto: Twitter

Napadač portugalske nogometne reprezentacije i Juventusa Cristiano Ronaldo demantirao je optužbe za silovanje Amerikanke Kathryn Mayorga 2009. godine u jednom hotelu u Las Vegasu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Odlučno odbacujem sve optužbe. Silovanje je gnjusan zločin koji se protivi svemu onome u što ja vjerujem,” napisala je portugalska zvijezda na Twitteru.

Amerikanka je u razgovoru za njemački tjednik Der Spiegel optužila napadača Juventusa da ju je 13. lipnja 2009. silovao u svom apartmanu u Las Vegasu. Ronaldo joj je iduće godine isplatio 375.000 dolara za šutnju, no osam godina kasnije odlučila ga je tužiti.

Njemački tjednik tvrdi kako ima dokumente koji potvrđuju riječi danas 34-godišnje žene, a policija u Las Vegasu je ponovno otvorila slučaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Odbijam hraniti medijski spektakl koji je stvoren od strane ljudi koji se žele promovirati na moj račun. Moja savjest je čista i mirno čekam rezultate svih istraga,” dodao je Ronaldo.

Portugalac je u utorak i na Instagramu objavio video zapis u kojem tvrdi kako nije kriv.

“Ne, ne, ne. Ono što su rekli su lažne vijesti. Oni se žele promovirati koristeći moje ime. Žele biti poznati izgovarajući moje ime, ali to je dio posla,” komentirao je Portugalac optužbe za silovanje u vide poruci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Amerikanka je već 2009. podnijela tužbu, no potom je popustila pod pritiskom Ronaldovih ‘fixera’ i pristala na izvansudsku nagodbu.

Mayorga, koja je u međuvremenu diplomirala novinarstvo na sveučilištu Nevada, je otkrila kako ju je za tužbu inspirirao pokret #MeToo protiv seksualnog nasilja.

U američkoj saveznoj državi Nevadi nema zastare za silovanje, a ukoliko se dokaže kako je Portugalac silovao Amerikanu prijeti mu doživotni zatvor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.