Site icon narod.hr

Ronjenje na dah: Hrvatski ronilac Čolak zlatni na SP-u u Italiji

Višestruki svjetski prvak i rekorder u ronjenju na dah Goran Čolak osvojio je prvo mjesto i zlatnu medalju na Prvom svjetskom prvenstvu u ronjenju na dah u dubinu u organizaciji CMAS-a koje se održavana otoku Ischija u Italiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U disciplini CWT – ronjenja u dubinu s perajama – Čolak je postigao rezultat od 110 metara te na taj način došao ne samo do najboljeg rezultata natjecanja, nego je ponovno srušio svoj nedavno postignuti nacionalni rekord i poboljšao ga za dodatna 2 metra.Čolak na ovom prvenstvu nastupa kao član hrvatske reprezentacije koju čine još Bruno Šegvić, Vanja Peleš te Lidija Lijić Vulić.

Čolak drži sve nacionalne rekorde u svim disciplinama ronjenja na dah

“Ovo je najbolji kraj sezone koji sam uopće mogao zamisliti”, izjavio je hrvatski ronilac, koji trenutačno drži sve nacionalne rekorde u svim disciplinama ronjenja na dah – i u bazenu i u dubinu. “Uvjeti na Ischiji su bili izuzetno zahtjevni. More je bilo hladno, već ispod 20 metara padalo je na samo 13-ak stupnjeva, s jakim morskim strujama i kišom koja je padala gotovo cijelo vrijeme. Zbog toga je ovaj zaron od 110 metara, za ove uvjete u kojima sam ronio, kao da sam ronio i 10-ak metara više”, dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo zlatno odličje je potvrda i uspješnosti Čolakova prijelaza iz bazenskih disciplina u kojima je postigao gotovo sve što je moguće postići, na discipline ronjenja na dah u dubinu – prijelaza koji je Goran započeo upravo nedavnim nastupom na Cipru, a nastavio sada na SP-u u Italiji. Prije dvadesetak dana je u Limassolu na Cipru na AIDA Svjetskom dubinskom prvenstvu osvojio titulu ukupnog pobjednika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version