Site icon narod.hr

Rudež startao u početnoj petorci

U uvjerljivoj pobjedi košarkaša Indiane protiv Philadelphije (94-74) hrvatski reprezentativac Damjan Rudež po prvi je put u karijeri bio u početnoj petorci na NBA utakmici te ju završio s tri poena, sva tri s crte za slobodna bacanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rudež se nije naigrao protiv Philadelphije, iako ga je trener Frank Vogel ubacio u početnu petorku. Hrvatski reprezentativac je na parketu proveo nešto manje od 14 minuta (13:46), promašio jedinu tricu koju je šutirao, a sva tri poena postigao je s crte za slobodna bacanja (3/3). Rudež je počeo i posljednju četvrtinu, ali je prosjedio završnih sedam minuta u kojima su Pacersi napravili 17-3 za uvjerljivu pobjedu.

Razigravač George Hill je sa 17 poena predvodio strijelce Indiane, a najbolji igrač domaće momčadi je s 14 koševa, 15 skokova i pet blokada bio centar Roy Hibbert. Kod gostiju je Noel Nerlens imao dvostruko-dvoznamenkasti učinak s 10 poena i 12 skokova.

Indiana je ovom pobjedom zadržala osmo mjesto u Istočnoj konferenciji, a sve se glasnije spominje mogućnost povratka njihove prve zvijezde Paula Georgea koji je na pripremama američke reprezentacije za Svjetsko prvenstvo pretrpio težak lom noge.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Nevjerojatno mi zvuči da se to može dogoditi. Ljudsko tijelo je doista čudesno. Nakon takve ozljede biti spreman za povratak u tako kratkom roku, to je čudesno”, izjavio je trener Philadelphije Brett Brown.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version