Rudež sve dalje od doigravanja, Bogdanović drži osmo mjesto

U jutros odigranim susretima NBA lige Indiana Pacersi poraženi su u Bostonu 100-87, dok su Brooklyn Netsi slavili protiv gradskih rivala New York Knicksa 100-98.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Indiana je s ovim porazom kliznula još jedan korak dalje od doigravanja, a u slaboj večeri nije se baš najbolje iskazao naš “tricaš” u redovima Pacersa, Damjan Rudež. Za 14 minuta, koliko je Rudež proveo na terenu, naš reprezentativac nije postigao niti jedan poen (0-2 iz igre, 0-1 za tricu), a upisao je samo jednu asistenciju. Još jedna dosta slaba večer u prvoj sezoni našeg strijelca.

Njegov suigrač iz reprezentacije Bojan Bogdanović imao je uspješniju večer. On i njegovi Brooklyn Netsi slavili su u gradskom derbiju protiv New York Knicksa s minimalnih dva poena razlike, 100-98. Šuter Netsa i hrvatske reprezentacije proveo je na terenu 18 minuta te je ubilježio pet koševa, jedan skok i asistenciju (2-6 iz igre, 1-2 trica). S ovom pobjedom Netsi su sačuvali osmu poziciju na Istoku, posljednju koja vodi u doigravanje.

Prvaci San Antonio Spursi ušli u formu, do 15. pobjede u svojih posljednjih 18 nastupa stigli su na gostovanju kod Orlando Magica svladavši ga sa 103-91. Konačni rezultat ne odaje pravi razvoj događaja na parketu, jer su Spursi imali i 25 pogodaka prednosti, pa je njihov najbolji strijelac bio Aron Baynes sa 18 pogodaka. Orlando je, pak, predvodio Victor Oladipo sa 24 koša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U odličnim su predstavama mogli uživati gledatelji u Houstonu, Portlandu i Oklahoma Cityju, ali samo su u Houstonu domaći navijači mogli slaviti pobjedu svoje momčadi. Rocketsi su teže od očekivanog nadigrali Sacramento Kingse sa 115-111, a James Harden je sa 51 ubačajem ostvario novi rekord karijere, 13 dana nakon što je po prvi put ubacio 50 na jednoj utakmici. Usto je imao i osam skokova, te šest asistencija i tako poništio izvrstan učinak DeMarcusa Cousinsa koji je za goste postigao 24 koša uz 21 skok i 10 asistencija za svoj drugi “triple-double” u karijeri.

U Portlandu su domaći Trail Blazersi ispustili 19 pogodaka prednosti i na kraju izgubili od Los Angeles Clippersa sa 122-126. Sjajan je kod Clippersa bio Chris Paul sa 41 poenom i 17 asistencija, a odlično su ga pratili J.J. Redick sa 25 ubačaja i Blake Griffin sa 24 pogotka, 8 asistencija i 7 skokova. Blazersima nije bilo dovoljno niti 29 koševa LaMarcusa Aldridgea, 21 ubačaj Nicolasa Batuma, te 18 poena i 10 asistencija Damiana Lillarda. Ovom pobjedom Clippersi su pretekli Blazerse, sada su na omjeru 50-26, a Blazersi na 48-26.

U Oklahoma Cityju domaći je Thunder izgubio od Dallas Mavericksa sa 131-135 usprkos novom, 10. “triple-doubleu” sezone Russella Westbrooka. Westbrook je ubacio 31 koš, te imao po 11 skokova i asistencija, ali je u posljednjih 10 sekundi promašio dvije trice kod rezultata 131-134. Nakon njegova drugog promašaja Monta Ellis je 2.4 sekunde prije kraja pogodio jedno od dva slobodna bacanja za konačnih 131-135. Ellis je sa 26 koševa bio prvi strijelac Mavsa, a dobrog je suradnika imao u Chandleru Parsonsu koji je dodao 22. U redovima Thundera još su dva igrača uz Westbrooka postigla 30 ili više poena, Anthony Morrow 32, a Enes Kanter 30 uz 16 skokova, no ipak su ostali “kratki” i time pali na omjer 42-33 što im je još uvijek dovoljno za osmo mjesto na Zapadu, ali sada su im se opasno približili New Orleans Pelicansi, koji su 113-92 pobjedom protiv Los Angeles Lakersa stigli na 40-34.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Protiv ove sezone očajnih Lakersa Pelicanse je predvodio Anthony Davis sa 20 pogodaka, dok je Jordan Clarkson sa 18 ubačaja i 10 asistencija bio prvo ime Lakersa.

Toronto Raptorsi vratili su se na treće mjesto Istoka, sada su na omjeru 45-30, kao i četvrti Chicago Bullsi, zahvaljujući 113-99 gostujućoj pobjedi protiv Minnesota Timberwolvesa i 91-95 porazu Bullsa na gostovanju kod Milwaukee Bucksa. Raptorse je do pobjede u Minnesoti predvodio Louis Williams sa 18 koševa, dok je Andrew Wiggins sa 25 ubačaja bio prvo ime domaćih. U Milwaukeeu su Bullsi u posljednjoj minuti imali tri otvorena šuta za tricu kod rezultata 94-91, ali dva puta Nikola Mirotić, a jednom Mike Dunleavy nisu bili precizni. Do važne pobjede u borbi za doigravanje Buckse je predvodio Michael Carter-Williams sa 21 košem i 10 skokova, dok je Jimmy Butler sa 25 pogodaka bio prvo ime Bullsa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.