Španjolska preokretom protiv Danske do finala Eura

epa09715044 Players of Spain celebrate winning the Men's European Handball Championship semifinal match between Spain and Denmark at the MVM Dome in Budapest, Hungary, 28 January 2022. EPA/Tibor Illyes HUNGARY OUT

Rukometaši Španjolske, aktualni dvostruki europski prvaci, plasirali su se u finale Europskog prvenstva pobjedom u polufinalu nad Danskom 29:25 (13:14).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Španjolci će se u nedjelju u18 sati za naslov boriti protiv pobjednika drugog polufinala između Francuske i Švedske koje igraju od 20.30. Ovo je četvrti uzastopni finale za izabranike Jordija Ribere, koji su Dance dobili preokretom u drugom dijelu.

U prvom poluvremenu su Danci vodili do četiri gola razlike, da bi početkom drugog dijela Španjolci preuzeli vodstvo (17:16), koje nisu ispuštali do samog kraja.

Najvećim favoritima za naslov Dancima se tako osvetilo odmaranje najboljih igrača u zadnjem dvoboju sa Francuskom, kada su porazom izgubili prvo mjesto u skupini čime su u polufinalu dobili za protivnike europske prvake Španjolce.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Španjolce je do četvrtog uzastopnog finala na europskim prvenstvima predvodio Aleix Gomez Abello s 11 pogodaka, a sedam je dodao Joan Canellas Reixach. U danskim redovima prvi strijelac bio je Mikkel Hansen s osam pogodaka, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.