Site icon narod.hr

Rukometašice protiv Kameruna po novu pobjedu

rukometašice

Foto: HRS

U drugoj utakmici glavne faze na Svjetskom prvenstvu u Scandinavium Areni, hrvatska ženska rukometna reprezentacija igrat će protiv Kameruna. Susret se igra od 18 sati, a prijenos iz Göteborga je na HR2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izbornik Ivica Obrvan poželio je da njegove izabranice zabilježe sigurnu pobjedu te da pritom potroše što manje energije. Kamerun je na dnu ljestvice bez ijednog boda.

U pozitivan ishod ne sumnja ni Katarina Ježić.

– Fizički jesu jake, znaju igrati rukomet i šutiraju puno izvana. Mislim da ih možemo taktički nadigrati, imamo širu klupu. Mislim da će to biti recept za tu utakmicu, poručila je hrvatska kapetanica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je s tri boda trenutačno na četvrtom mjestu u skupini 1, u kojoj je Švedska na vrhu sa šest bodova, a po četiri imaju Crna Gora i Mađarska. Da nije bilo ‘kiksa’ u prvom dijelu natjecanja i neodlučenog ishoda u dvoboju sa Senegalom, i Hrvatska bi danas bila izjednačena s Crnogorkama i Mađaricama.

Osim dvoboja Hrvatska – Kamerun, u subotu su u Göteborgu na rasporedu još dvije utakmice: od 15.30 sati Senegal – Crna Gora te od 20.30 sati Mađarska – Švedska.

Za hrvatske rukometašice bi najbolji ishod bile pobjede Senegala i Švedske, što bi izabranicama Ivice Obrvana ostavilo mogućnost da i bodom osvojenim u srazu s Mađaricama, koji je na rasporedu u ponedjeljak, izbore plasman u četvrtfinale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE
Exit mobile version